Maratoni OB

Czéllai-Vörös Zsófia és Boros Adrián is bajnok Tokajban

Fotó: kajakkenusport.hu
Győr+
2020.09.10. 08:59

A kajak-kenusok Felnőtt és Ifjúsági Maraton Magyar Bajnokságát szeptember 9-10-én rendezik meg Tokajban.

Már a szerdai első napon dupla győri siker született az OB-n! Czéllai-Vörös Zsófia hasonlóan az elmúlt két évhez, ezúttal sem talált legyőzőre a hölgyeknél, a férfiak mezőnyében pedig Boros Adrián győri színekben az első bajnoki címét ünnepelhette.

Amint arról a Graboplast Győri VSE Facebook-oldala beszámolt, Czéllai-Vörös Zsófia taktikus és kiváló versenyzéssel 2018 és 2019 után sorrendben harmadik alkalommal lett magyar bajnok kajak egyes 26 kilométeren.

“Jó verseny volt, úgy érzem végig kézben tudtam tartani az eseményeket. Kicsit fújt a szél, a víz viszont inkább állt, de ez egyforma volt mindenkinek. Hogy hol dőlt el a verseny? Az utolsó futás előtti fordulóban jó volt a ritmusváltásom és ott szakítottam le Kiszli Vandát. Itt diktáltam olyan tempót ezután, hogy sem azon a szakaszon, sem a futásnál nem tudott közelebb jönni, így az utolsó km-en már biztos voltam abban, hogy megszerzem harmadik egyéni bajnoki címemet.” – értékelte Zsófia a győzelmet, aki csütörtökön Csay Renátával párosban ismét rajthoz áll.

A győztes azt is elárulta, hogy hiányzott neki a döntőből Csay Renáta, aki csak a héten, az öltözőben mondta el neki, hogy nem indul egyesben, de a partról a tanácsaival végig segítette őt.

Első magyar bajnoki címét szerezte győri színekben Boros Adrián. A világbajnok kajakos ezúttal 30 kilométeren nyert Tokajban.

Boros Adrián, bajnokként a célban (Fotó: kajakkenusport.hu)

“Egy nagyobb mezőnnyel haladtunk az élen a verseny kétharmadáig, de jól alakult itt is minden. Amikor kellett én irányítottam, amikor úgy éreztem, hogy inkább felülök vízre akkor engedtem a többieket, rendben volt minden. Az ötödik futásnál Aranyosi Gáborral együtt leszakítottuk a többieket, később próbáltam vele szemben előnyt kiépíteni, de nagyon jó formában van ő is. Így a finisre maradt a döntés, itt jobb pozícióban fordultam rá a célegyenesre, és jó volt a tempóm is, így sikerült kifárasztanom riválisomat.” – nyilatkozta a futam után Adrián, aki ma Máthé Krisztiánnal együtt indul a párosban is.

A futam másik győri résztvevője, Juhász Jácint a nyolcadik helyen zárt.

Forrás: Graboplast Győri VSE / kajakkenusport.hu

Kapcsolódó témák: #Graboplast Győri VSE | #kajak-kenu | #sport |