Csónakházak Nyílt Napja – Győrben is

Szigeti Sándor Grafika: MKKSZ
2024.05.28. 14:18

Ragadj lapátot szeptember 13-án! Ezzel a jelszóval hirdeti meg idén első alkalommal a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a Csónakházak Nyílt Napját, amelyhez természetesen a Graboplast Győri VSE is csatlakozott.

Szeptember 13-án az ország különböző pontjain több mint 50 vízitelep nyitja meg kapuit a vízisportok iránt érdeklődőknek, köztük lesz a győri is:

Az akció megszervezésével a Magyar Kajak-Kenu Szövetség legfőbb szándéka közelebb hozni a családokat, diákokat az elmúlt 25 év legsikeresebb magyar olimpiai sportágához, valamint közvetlen és szórakoztató formában bemutatni a vízitelepek, illetve az egyesületek működését – számol be róla a győri egyesület honlapja.

„Ki lehet majd próbálni a kajakozást, a kenuzást, és a SUP-ozást is, hiszen az ősz elején erre még bőven alkalmas lesz az idő. Mindenkit szeretettel várunk, családokat is a gyerekekkel együtt. Bárki beülhet a hajókba, megismerheti a győri vízi telepet, és az itt dolgozó kollégákat, játékos feladatok is várnak majd a résztvevőkre” – mondta el a Graboplast Győri VSE kajak-kenu szakosztályának elnöke.

„Fontos, hogy minél többen válasszanak aktív szabadidős és rekreációs tevékenységet maguknak, és hogy minél többen rendszeresen mozogjanak. A Csónakházak Nyílt Napján számos vízi sportággal és mozgásformával lehet majd kötetlen és játékos formában megismerkedni, reméljük, minél többekkel találkozunk majd ezen a napon” – tette hozzá Weisz Róbert.

És bár a dátum még odébb van, már most érdemes feljegyezni a naptárba!