Csányi Sándor: Marco Rossi marad a kapitány

Pécskai István Fotó: MLSZ
2024.01.29. 13:35

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke hangsúlyozta, a felnőtt válogatottat 2018 nyara óta rendkívül sikeresen irányító Marco Rossi maradása a nyári Európa-bajnokság után is biztosított.

„2026. január 1-ig szól a szerződése, tehát a Nemzetek Ligájában és a világbajnoki selejtezőkön biztos, hogy Marco Rossi vezeti a csapatot. Olyan a szerződése, hogy el se tud menni, ha szeretne, akkor sem” – mondta az MLSZ elnöke az M4 Sportnak adott interjújában.

Az olasz szakember vezetésével válogatott 1985 után először jutott ki egyenes ágon egy nagy tornára, miután veretlenül végzett Európa-bajnoki selejtezőcsoportja élén. Nyáron már egymás után a harmadik (Rossival a második) Eb-jén szerepelhet a válogatott, amelyet rengeteg szurkoló szeretne Németországban buzdítani.

Az európai szövetség (UEFA) adatai szerint az együttes Svájc, Németország és Skócia elleni csoportmeccsére is 400 és 500 ezer közötti jegyigénylés futott be Magyarországról. Közülük azonban sorsolás után találkozónként csak 10 ezren vehetnek részt. Ezzel kapcsolatban Csányi Sándor hangsúlyozta, az MLSZ fontosnak tartotta, hogy minden szurkoló egyenlő esélyekkel indulhatott az UEFA felületén.

„A 400-500 ezer jegyigénylés nyilván nem ugyanennyi embert takar, hiszen többen két-három címen jelentkeztek be jegyekért az én ismerőseim közül is. Másrészt pedig 200 ezer tagja van az MLSZ Szurkolói Klubjának, tehát valószínű, hogy a zömét a jelentkezőknek ők tették ki. A másik, hogy 10 ezer jegy volt összesen, amit ki tudunk sorsolni, ki tudtuk volna más feltételekkel is, de úgy gondoltunk, hogy figyelembe véve az előbb mondott arányokat ez egy korrekt megoldás, és nem tettünk különbséget – mondta Csányi Sándor.

Csányi Sándor arról is beszélt, hogy már most szinte minden feltétel adott a budapesti Bajnokok Ligája-döntő megrendezéséhez. Jó eséllyel a 2026-os finálénak lehet a házigazdája a magyar főváros.

Az MLSZ elnökével készült teljes interjú hétfő este 20 órától lesz látható az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.