Büszkék lehetünk az ETO női futballcsapatára

Pécskai István | Fotó: eto.hu
2022.12.11. 11:23

Fennállása legsikeresebb évét zárja az ETO FC Győr női labdarúgócsapata. Az első osztályban szereplő gárda a 2021–22-es idényben megnyerte a Magyar Kupát, másrészt a hazai bajnokságban is jócskán az előzetes várakozásokon felül teljesített: bajnoki döntőt játszhatott, s végül ezüstérmesként zárt.

Horváth Cs. Attila szakágvezető értékelte az együttes 2022-es esztendejét.

„Győr városa nagyon büszke lehet az ETO női csapatára, amely rövid idő alatt nagy utat járt be. Tavaly februárban kaptam megbízatást szakágvezetőként. Márciusban még a tabella utolsó helyén állt az együttes. Kemény munkával aztán sikerült kivívni a bennmaradást az élvonalban, a rá következő szezonban pedig sporttörténelmi eredményeket ért el a klub. A Magyar Kupa aranyérem és a bajnoki ezüstérem is egyedülálló siker. A jelenlegi idényben nyújtott teljesítménye alapján is rászolgál a csapat a fantasztikus jelzőre, hiszen bejutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában, a bajnokságban pedig döntős helyen áll” – fogalmazott Horváth Cs. Attila.

A szakember szerint a kiemelkedő szereplés egyik fő oka, hogy példás csapatszellem jellemzi az ETO-t. „Nagyon jó közösséget alkotnak a játékosok. Büszkék lehetünk rá, hogy ez a „leggyőribb” csapat, hiszen a játékosok nagy része helyi kötődésű, sokan a Fehér Miklós Gimnáziumban tanulnak.

Az együttes a Dörnyei Balázs által irányított szakmai stáb vezetésével azért dolgozik, hogy továbbra is sikeres legyen. Balázs, aki a magyar női labdarúgásban a legjobb szakember, duplán jó munkát végez, hiszen a felnőttegyüttes mellett az utánpótlásunk is sikeres. Az U15-ös, az U17-es és az U19-es csapatunk a kiemelt akadémiai bajnokságban szerepel, s a náluk fiatalabbak teljesítményére szintén büszkék lehetünk. Ahogyan arra is, hogy minden korosztályban adunk játékosokat a válogatottaknak. A felnőtteknél Kovács Laura állandó kezdőnek számít, s Németh Loretta ugyancsak biztos tagja a keretnek. Idén két fiatalunk, Vida Boglárka és Savanya Csilla is bemutatkozhatott a nemzeti csapatban. A Magyar Labdarúgó-szövetség egyébként Boglárkát választotta idén az év felfedezettjének. A Hivatásos Labdarúgók Szervezete, tehát a játékosok szavazatai alapján a legjobb játékos idén Tiffany Cameron, a csapatunk tagja lett” – emelte ki Horváth Cs. Attila, akinek szívügye a női labdarúgás.

Elmondása alapján az együttes plusz anyagi támogatással akár a nemzetközi porondon is sikeres lehetne.

„A klub nevében köszönöm az önkormányzat és a szponzorok támogatását. Nagy segítség lenne ugyanakkor, ha egy kiemelt győri cég is a csapat mellé állna. Kis anyagi pluszra van szüksége a klubnak, s akkor a nemzetközi porondra is ki tudna lépni” – mondta a szakágvezető.

Kapcsolódó témák: #ETO FC | #Győr | #női labdarúgás |