Labdarúgás

Bravúrgyőzelem! Lengyelországban nyert a válogatott

Fotó: MLSZ-Twitter
Pécskai István
2021.11.15. 22:45

Bravúros győzelemmel zárta a világbajnoki selejtezősorozatot a magyar labdarúgó-válogatott. A mieink Lengyelország otthonában diadalmaskodtak 2-1-re.

Bár a vb-pótselejtezőt érő második hely megszerzésére már nem volt esélye a nemzeti csapatnak, Marco Rossi szövetségi kapitány a találkozó előtt hangsúlyozta, szeretnének örömet szerezni a szurkolóinknak azzal, hogy meglepetést érnek el Varsóban.

Ennek megfelelően motiváltan és szervezettem focizott a válogatott, amely az első félidőben Schäfer András fejesével szerzett vezetést. A második félidőben egyenlítettek a lengyelek, ám a magyar válogatottnak erre is volt még válasza. Kiss Tamás átadását követően Gazdag Dániel szerzett bomba gólt. Az amerikai Philadelphia játékosa egymás után a második meccsén volt eredményes, San Marino után Lengyelország ellen is betalált.

A nemzeti csapat a győzelme ellenére csupán a negyedik helyen zárta a selejtezőcsoportját, a harmadik Albánia lett, amely 1-0-ra verte Andorrát. A lengyelek másodikként végeztek, így pótselejtezhetnek a katari vébére. Elsőként a San Marinót 10-0-ra kiütő Anglia zárt, amely kvalifikálta magát a világbajnokságra.