Bravó! Bajnoki döntőben a győri női kosarasok

Győr+ Fotó: Vig Norbert
2023.04.12. 20:01

Hatalmas bravúrt végrehajtva bejutott a női kosárlabda-élvonal döntőjébe a SERCO UNI Győr csapata. Az együttes a DVTK-t hosszabbításban felülmúlva kvalifikálta magát a fináléba.

A playoff legjobb négy csapata közt a mindent eldöntő, 3. összecsapást Győrben, a Széchenyi István Egyetemi Sportcsarnokban rendezték. A szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek az arénában, a győriek mindent megtettek, hogy biztassák a hazai együttest. Az első negyedben a győri lányok domináltak, 12 pontos előnyre tettek szert. A másodikban azonban feljöttek a miskolciak, akik 4 pontra csökkentették a különbséget.

A harmadik és a negyedik negyed is elképesztően szorosan alakult, az utolsó játékrész végén 67-67-et mutatott az eredményjelző. Következhetett a hosszabbítás, és szerencsére a győriek örülhettek a végén. A hazaiak jobban koncentráltak a ráadásban, és szerencsére játékban is felülmúlták ellenfelüket, és végül 87-77-re nyertek.

A SERCO UNI Győr majd a címvédő Sopronnal találkozik a fináléban.

Így értékelték a főszereplők a meccset:

UNI Győr

Cziczás László: – Büszke vagyok a lányokra, olyan mentális erőről tettek tanúbizonyságot, mely nem mindennapi. Ha valaki a szezon előtt azt mondja, döntőt játszunk, talán magam sem hiszem el, de megdolgoztunk ezért az alapszakaszban, és a DVTK ellen is. Hét meccsből négyszer győztük le őket. Jön a döntő, ez hab a tortán, szeretnénk minden pillanatát kiélvezni.

Dombai Réka: – Nagyon boldogok vagyunk, fantasztikus volt  ilyen közönség előtt játszani és nyerni. Előbb is lezárhattuk volna, de végül a hosszabbításra maradt a döntés. Ebben extázisban játszottunk, ezért sikerült nyernünk. 

DVTK

Völgyi Péter: – Gratulálok a győrieknek, összességében megérdemelten jutottak be a döntőbe. Volt lehetőségünk a negyedik negyedben arra, hogy megfordítsuk az állást, de nem éltünk a győriek könnyebben eladott labdáival. Ettől függetlenül büszke vagyok a lányokra az egész évért, most azon leszünk, hogy a bronzérmet megszerzzük.

Arella Guirantes: – Tulajdonképpen egy meccsen ment el kicsit a szezonunk, amiatt van bennünk egy kis csalódottság, de az egész  szezont nézve nem lehetünk elkeseredettek. Nagyon jó emberekből áll a csapat, jó itt játszani, szeretnénk a bronzéremmel vigasztalódni.

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #bajnokság | #kosárlabda | #SERCO UNI Győr |