Beszólogatásokat és rekord mennyiségű lapot hozott a holland-argentin negyeddöntő

Győr+ / MTI | Fotó: FIFA
2022.12.10. 09:35

A meccs lefújásával sem ért véget a drámai végjátékot hozó találkozó. Az argentinok nagyon dühösek voltak a hollandokra.

Érthető módon nehezen viselték az argentin játékosok, hogy a sorsdöntő büntetőrúgásoknál a hollandok megkörnyékezték az aktuális rúgójukat, odamondogattak nekik, hogy összezavarják őket, miközben ezt a játékvezető tétlenül nézte végig.

A történtek után a győztes Argentína sem maradt adós: a magukba roskadó holland játékosok előtt ünnepeltek látványosan, szerencsére komolyabb folyománya nem lett az ügynek, de így is igen paprikás hangulatú lett találkozó.

Az argentinok szerint a hollandok tiszteletlenek voltak, a sípmester pedig messze nem állt a helyzet magaslatán.

A statisztikák alapján összesen 15 játékost figyelmeztetett a spanyol játékvezető, Mateu Lahoz – ketten a kispadon ülve kaptak lapot, mielőtt beálltak volna, illetve miután már lecserélték őket -, ilyen sok sárga kártyára korábban egyetlen vb-mérkőzésen sem volt példa.

A Luszailban 88 235 néző előtt megrendezett, paprikás hangulatú összecsapást az argentinok nyerték 11-esekkel, csapatkapitányuk, Lionel Messi pedig azt mondta: “nem akarok a játékvezetőről beszélni, mert megbüntethetnek. Nem mondhatom, amit gondolok, de ez a bíró nem nőtt fel ennek a mérkőzésnek a szintjéhez”.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #FIFAWorldCup | #futball | #világbajnokság |