Bejött az edzőváltás, először nyert a Gyirmót

Pécskai István Fotó: O. Jakócs Péter
2023.09.27. 18:01

A Gyirmót hazai pályán 2-1-re verte az Ajkát az NB II 9. fordulójában. A gyirmóti klubvezetés a hét elején menesztette Csizmadia Csaba vezetőedzőt, a kispadra pedig Tamási Zsolt szakmai igazgató ült le.

A forduló előtt még nyeretlen, öt döntetlennel és 3 vereséggel álló gyirmótiak igyekeztek mindent megtenni, hogy megszakítsák rossz sorozatukat.

A második percben Medgyes révén kerültek először helyzetbe, a vendégek kapusa, Horváth hatalmasat védett.

A 16. percben ismét a Gyirmót veszélyeztetett, Szegi felejt kapura, de Horváth magabiztosan hárított.

Az Ajka a 19. percben egy távoli lövéssel próbálkozott, de Hársfalvi könnyedén védte a kísérletet.

A 24. percben Berzsenyi révén a vendég együttes került helyzetbe, de a lövés mellé ment.

A Gyirmót is igyekezett aktív maradni támadásban. Kicsun tört kapura, lőtt, és csak kicsivel tévesztett célt.

A 36. percben újabb ígéretes lehetőség adódott a sárga-kékek előtt, de az ajkai védőknek sikerült tisztázniuk a beadást követően.

A 44. percben egy veszélyes ajkai lövés hozta a frászt a gyirmóti szurkolókra, szerencsére a lövés mellé ment.

A második félidőre úgy jött ki a gyirmóti csapat, hogy a lehető leggyorsabban megszerezze a vezetést. Az 56. percben komoly esély mutatkozott erre, Medgyes azonban nagy helyzetben rontott.

Hat perccel később már az Ajka veszélyeztetett Sejben révén, a gólba tartó labdát Helembai fejelte ki.

A 70. percben aztán megszerezte a vezetést az Ajka. A hazai 16-oson belül nagy kavarodás alakult ki, amire Csizmadia Zoltán reagált a leggyorsabban, és a kapuba pofozta a labdát.

A 74. percben emberelőnybe került a Gyirmót. Jagodics Zoltán szabálytalankodott a kapura törő Medgyessel szemben, és piros lapot kapott.

A kiállítást követően gyorsan sikerült egyenlítenie a Gyirmótnak. A 78. percben a csereként beálló Madarász Márk tört kapura, s szép mozdulattal lőtt Horváth mellett a rövid alsóba.

Az egyenlítés után szinte azonnal jött a következő Madarász-találat! A középpályás a kapufáról kipattanó labdát az üres kapuba kotorta.

Bár mindkét csapat előtt adódott még helyzet, maradt a 2-1-es eredmény.

Tamási Zsolt: „Az elmúlt hetekben is benne volt ez az eredmény, nagyon sajnálom, hogy nem korábban jött. Az Ajka nem azt a játékstílust választotta, ami jellemző rá, megszállták saját térfelüket, nehéz volt ellenük játszani, türelmesnek kellett lenni. Annak külön örülök, hogy ilyen körülmények között, heroikus küzdelem mellett sikerült fordítanunk. Remélem sokat fog ez jelenteni a jövőt illetően. Szerencsére a mi tervünk vezetett eredményre.”

Galéria: O. Jakócs Péter

TV-s szerkesztő: Pécskai István, Pulai Sarolta

Kapcsolódó témák: #Gyirmót FC | #Győr | #labdarúgás |