Befejezetté nyilvánította a hazai sorozatokat az MRSZ

Illusztráció: Pixabay
MTI
2020.04.09. 21:00

A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnöksége csütörtökön befejezetté nyilvánította a 2019/20-as szezon hazai bajnoki és kupasorozatait.

Hirdetés

Az MRSZ honlapján megjelent közlemény kiemeli, hogy a magyar kormány által határozatlan időre meghosszabbított kijárási korlátozás miatt “a bajnokságok folytatására meghatározatlan ideig kormányzati intézkedések és sportszakmai indokok alapján nem kerülhet sor“, így az elnökség a teljes felnőtt és az U15-ös korosztályig az összes utánpótlás teremröplabda-bajnokságot befejezetté nyilvánítja.

A döntés részeként a közlemény kijelentette, hogy a bajnokságokban nem kerülnek kiosztásra helyezések. A nemzetközi kupaindulásról az érintett klubok bevonásával, az idei és a tavalyi bajnoki, és kupaeredmények figyelembevételével döntenek.

Az MRSZ csütörtöki határozata érzékenyen érinti a SZESE Győr Röplabda szakosztályát is, amely szép évet tudhat maga mögött több korosztályban is. A rövid tavaszi szezonról és bajnoki évről, valamint a döntésről Fehér Tibor szakmai igazgató beszélt.

„Borzasztóan sajnáljuk, hogy így ért véget az idény, mert sok csapatunk szép eredményeket ért el a bajnokságban és jó helyezéseket vártunk. Ettől függetlenül természetesen egyetértünk a szövetség döntésével. Innentől a következő évet kell építeni, a játékosokat megtartani és segíteni őket abban, hogy megfelelő fizikai állapotban kezdhessék a következő bajnokságot. Hasonló szakmai stábbal és szakmaisággal szeretnénk folytatni a következő évadot, s játékosainkra is számítunk a továbbiakban is. Egyesületünk vezetése mindenkinek gratulál a csonka évben elvégzett munkához és bízik a sikeres folytatásban.”

Szakmai igazgatónk egyelőre bizonytalan a jövőt illetően. “A gazdasági károk kiszámíthatatlanok, nem tudhatjuk, hogy mik lesznek a jövő évi lehetőségek, de az egyetem továbbra is maximálisan támogatja a munkánkat. Szintén nem tudhatjuk, hogy az átigazolási szezon mit hoz, de bízunk benne, hogy inkább érkeznek játékosok, mint távoznak” – fogalmazott.

A felnőtt férfi csapat 1 pontra az első helytől, pontazonossággal harmadikként állt a lefújás pillanatában az NB II-es bajnokságban, míg a nők második helyen “végeztek” az NB II alsó házában az eredmény nélkül zárult évadban.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #koronavírus | #röplabda |