Bartalis József a fájdalmas vb-búcsúról: ez a realitás

Szigeti Sándor Fotó: MTI/ Illyés Tibor
2023.05.23. 11:33

Az erdélyi származású kiváló szakember, a sokszoros román válogatott jégkorongozó 1996-ban élesztette újjá a győri hokit. Fia, Bartalis István a mostani A-csoportos vb-n a magyar válogatott egyik kulcsjátékosa volt.

Bár csak egy hajszál választott el bennünket a bravúrtól, azt kell mondjam, jelenleg ez a realitás. Az osztrák válogatott papírforma szerint és a valóságban is erősebb, más kérdés, hogy 3-1-es vezetésnél óriási sanszot kaptunk, hogy benn maradjunk az elitkörben” – értékelt a Győr+ Médiának a szakember a tegnap esti fájdalmas magyar búcsú után, ahol a magyar csapat drámai találkozón, végül büntetőkkel kapott ki Ausztriától, és esett ki az A-csoportból.

El kell ismerni, ezúttal az utolsó meccsig versenyben voltunk, amire korábban nem volt példa. Ahhoz, hogy ez sikerüljön is, elsősorban az kell, hogy az európai topligákban, a finn és svéd bajnokságban edződjenek a legjobb magyar játékosok. Jelenleg a B-csoport tetején és A-csoport alján foglalunk helyet a világ jégkorongjában. Ugyanakkor ne felejtsük el azt sem, hogy milyen hatalmas és sikeres utat járt be a magyar jégkorong az elmúlt évtizedekben” – jegyezte meg a Győri ETO HC elnökségi tagja.

A fiam teljesítményét nem szoktam külön értékelni, pláne nem dicsérni. Amikor az edzője voltam, akkor is inkább kritikus szemmel néztem, és mindig azt kerestem, miben és hogyan tudunk még fejlődni. Annyit viszont elmondhatok, hogy külföldről is felhívtak és gratuláltak, ami természetesen jól esett”.

„Nem voltam kint a vb-n Finnországban, bár korábban szó volt róla, hogy esetleg ott leszünk és a helyszínen drukkolunk majd. Szeretem itthon, nyugodt körülmények között, televízión nézni a meccseket, mert ilyenkor higgadtan, hideg fejjel lehet értékelni és elemezni a történteket” – zárta a beszélgetést Bartalis József.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #Győr | #jégkorong világbajnokság |