Kajak-kenu

Balla Virág elköszönt a győriektől, új klubhoz tart

Fotó: kajakkenugyor.hu
Szigeti Sándor
2021.12.06. 18:07

Győrre és győri vízitelepre mindig is második otthonaként gondol Balla Virág, de a kiváló kenus a Győr+ Médiának azt mondta: új lendületre van szüksége, ki kellett lépnie a komfortzónájából, ezért vált klubot, és költözött fel Budapestre.

A Graboplast Győri VSE múlt heti sajtótájékoztatóján jelentették be, hogy az olimpiai bajnok Kopasz Bálint, valamint Takács Kincső a 2024-es párizsi játékok végéig győri színekben fog versenyezni. Itt hangzott el az is, hogy a Takács Kincsővel párosban olimpiai ötödik, emellett kétszeres vb-ezüstérmes és háromszoros Európa-bajnok Balla Virág ugyanakkor elbúcsúzott a klubtól. A miértről a legilletékesebbet kérdeztük:

Mikor döntötte el, hogy vált?

Azt hiszem, a szeptemberi dániai világbajnokság után nagyjából két-három héttel. A tokiói olimpiai ötödik hely komoly csalódás volt számunkra Kincsővel. Minimum dobogóra szerettünk volna állni, de az aranyérem sem tűnt elérhetetlennek. Még azzal együtt is így volt ez, hogy nekünk kimondottan rosszul jött a játékok elhalasztása. Hosszú órákon át beszélgettünk Kincsővel a hogyantovábbról. Ő maradni, én váltani szerettem volna. Végül abban állapodtunk meg, hogy külön készülünk, de nem szakadunk el egymástól.

Fotó: kajakkenugyor.hu

Ezek szerint a páros egyben marad?

Igen, ezt szeretnénk, és ennek elviekben semmi akadálya nincs. A magyar mezőnyben unikális dolognak számított, hogy két válogatott női kenus egy egyesületnél készülhetett, amiért azt hiszem mindketten hálásak vagyunk. Egyébként a klubtól és Szabados Krisztián edzőmtől is barátságban váltam el. Nem is történhetett volna másként, hiszen a Győri VSE az anyaegyesületem. Még gyerekként kerültem ide Győrújbarátról, 17 éven át itt versenyeztem, a Győr volt az első és az eddigi egyetlen egyesületem.

És azt lehet tudni, hogy hova tart?

Zajlanak még a tárgyalások, így jelen pillanatban erről többet nem mondhatok. Győrből felköltöztem Budapestre, és jelenleg Varga Dáviddal és csoportjával készülök.

Mit szól ahhoz, hogy búcsúzóul a győri klub Facebook-oldalán azt írta Önnek: „Virág, Győrben és itt a csónakházban mindig otthon leszel!”

Nagyon jól esik, mert Győrre és a győri vízitelepre én is úgy tekintek, mint a második otthonomra. Éppen ezért köszönöm az együtt töltött éveket az egyesületnek, az edzőknek, a támogatóknak, és persze a szurkolóknak, akiktől az elmúlt napokban is nagyon sok kedves és biztató üzenetet kaptam. Izgalmas időszak következik, hiszen az életemnek most egy új fejezete kezdődik, amelybe újult erővel szeretnék belevágni.

Kapcsolódó témák: #Graboplast Győri VSE | #kajak-kenu | #sport |