Bajnoki rajt: a döntőbe jutás a célja az ETO női focicsapatának

Pécskai István Fotó: O. Jakócs Péter
2023.03.09. 15:41

A hétvégén folytatódnak a női labdarúgó-NB I küzdelmei, az ETO FC Győr szombaton 14 órakor hazai környezetben fogadja a Haladást. A táblázaton a második helyen álló győri csapat komoly célokkal vág neki a tavaszi szezonnak. Az együttes az elmúlt idényhez hasonlóan szeretne bejutni a bajnoki döntőbe, s a finálé két meccsén is diadalra törne.

„A keretünk képes rá, hogy ezt teljesítse. Az új érkezőknek köszönhetően bővült a taktikai repertoár. Egy tanulni akaró, motivált csapat az ETO, amely készen áll, hogy elérje céljait. A játékosoknak a mentális erőben kell fejlődniük. Egy mérkőzésen vannak nehéz pillanatok, azt szeretnénk elérni, hogy rövidebbek legyenek a meccsen belüli holtpontok” – fogalmazott Dörnyei Balázs, az ETO szakmai vezetője.

A vezetőedző hozzátette, hosszú felkészülési időszakon van túl a csapat, amelynek tagjai éhesek a játékra és a sikerre. Új érkezőként a gólerős Kocsán Petra és az amerikai Mia Hollingsworth segíti majd a gárdát.

„Azt érzem a csapaton, hogy mindenki készen áll a rajtra. Napok óta várjuk a Haladás elleni mérkőzést. Bízom benne, hogy sikerül győzelemmel kezdenünk a tavaszi idényt. Az a célunk, hogy a bajnokságban és a Magyar Kupában is bejussunk a döntőbe. Nagyon jó a csapategység a klubnál, ezt igazolja, hogy a új érkezők is néhány nap alatt beilleszkedtek. Nekünk is olyan, mintha már hónapok óta itt játszanának. Rendkívül erős és összetartó a közeg az ETO-nál” – fogalmazott Öreg Cintia, a gárda csapatkapitánya.

A városvezetés részéről Szeles Szabolcs alpolgármester elmondta, nagyon szurkol a csapatnak, hogy teljesítse célkitűzéseit. Azt is hozzátette, hogy a város tavaly minden szempontból sikeres együttműködést kötött az ETO női együttesével. Az alpolgármester elmondta, továbbra is a klub mellett állnak. Szeles Szabolcs egyébként gyermekkora óta hatalmas ETO-szurkoló, s rendszerint a lelátón biztatja a férfi és a női csapatot is.

Érdekesség, hogy a szombati találkozót követően három nappal, kedden 15 órakor a Magyar Kupa elődöntőjében, szintén a Haladás látogat Győrbe. A stadionban sorra kerülő találkozón tehát immáron a fináléba kerülés lesz a tét. A belépés mindkét mérkőzésre ingyenes.

TV-s szerkesztő: Pécskai István

Kapcsolódó témák: #ETO FC | #híradó | #labdarúgás |