Hirdetés
Továbbra is a szezon lejátszását ajánlja az Európai Labdarúgó Szövetség

Az UEFA a bajnokságok befejezését javasolja

Fotó: Pixabay
MTI
2020.04.22. 10:50

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedden ismételten arra buzdította tagországait, hogy amint újra lehetségessé válik a játék, próbálják befejezni a bajnokságukat.

Hirdetés

A koronavírus-járvány gyakorlatilag megbénította a sportágat a kontinensen, a nemzeti pontvadászatok és kupák, valamint a nemzetközi klubsorozatok szünetelnek, a 2020-as Eb-t pedig egy évvel elhalasztották.

Az UEFA már korábban is világossá tette, hogy szándéka szerint a bajnokságokat, kupákat be kell fejezni, nem pedig félbeszakítani és törölni, s reménykedik a Bajnokok Ligája, valamint az Európa-liga hátralévő mérkőzéseinek lebonyolításában is.

Hirdetés

A szervezet mind az 55 tagországának képviselője részt vett az UEFA keddi videokonferenciáján.

Döntések csak a végrehajtó bizottság csütörtöki ülésén várhatók, de ezúttal sem utalt semmi arra, hogy az UEFA irányt váltana, azaz továbbra is a szezon végigjátszását ajánlja. Ezzel együtt némileg megengedőbb volt a hangnem azokra az esetekre vonatkoztatva, ha esetleg mégis törölni kellene az idényt.

“A törölt bajnokságokat megvizsgáljuk, amikor elkészül az iránymutatás a nemzetközi sorozatokban való részvételt illetően” – áll az UEFA közleményében.”

Belgiumban a profi liga vezetősége április elején befejezettnek nyilvánította a bajnokságot, végleges döntés azonban egyelőre nem született, mert a klubok közgyűlésének még meg kell ezt erősíteni. A liga vezetőségének állásfoglalása után az UEFA rosszallását fejezte ki, Aleksander Ceferin elnök az európai kupaküzdelmekből való kizárással fenyegette meg akkor a belga szövetséget.

Kapcsolódó témák: #Járványhelyzet | #koronavírus | #labdarúgás |
likeold
a fb oldalunkat