Labdarúgás

Az óriási hiba után újrasorsolták a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntők párosítását

Illusztráció: depositphotos.com
Pécskai István
2021.12.13. 15:20

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) újrasorsolta a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosításait. Az illetékesek azután döntöttek így, hogy az eredeti sorsolás során súlyos hibákat követtek el.

A szabályok szerint a csoportelsők a másodikok közül kapnak ellenfelet, de az azonos kvartettből továbbjutók, illetve az egy országbeliek a legjobb 16 között még nem párosíthatók össze. A spanyol Villarreal és az angol Manchester United egy csoportban szerepelt, ennek ellenére összesorsolták őket…

Az eseményen résztvevők kínosan mosolyogtak az elképesztő baki után, amelyet a világon több millióan követtek élőben. Érdekesség, hogy a sorsolást nem szakították félbe, és kezdték újra.

Ezután jött a következő baki: a harmadik párosításnál a spanyol Atlético Madrid neve került elő a második kalapból. Ekkor Giorgio Marchetti, az UEFA helyttes főtitkára azt mondta, a madridiak nem kaphatják ellenfélül a Manchester Unitedet, amelyet korábban már kisorsoltak. Látható volt, hogy az MU nem is került be az Atlético lehetséges ellenfelei közé. Ezt követően a spanyolok a német Bayern Münchent kapták.

Az UEFA sorozatos hibái után úgy döntött, meg kellett ismételni a sorsolást. Végül az alábbi párosítások jöttek létre:

Salzburg–Bayern München
Sporting–Manchester City
Benfica–Ajax
Chelsea–Lille
Atlético Madrid–Manchester United
Villarreal–Juventus
Internazionale–Liverpool
Paris Saint Germain–Real Madrid

Korábban írtuk:

Kapcsolódó témák: #Bajnokok Ligája | #BL | #labdarúgás |