Labdarúgás

Kínos baki történt a Bajnokok Ligája-sorsolás közben

Illusztráció: depositphotos.com
Pécskai István
2021.12.13. 12:43

Elkészítették a labdarúgó-Bajnokok Ligája következő fordulója, a nyolcaddöntő párosítását. Az európai szövetség (UEFA) által rendezett eseményen kínos baki történt.

A szabályok szerint a csoportelsők a másodikok közül kapnak ellenfelet, de az azonos kvartettből továbbjutók, illetve az egy országbeliek a legjobb 16 között még nem párosíthatók össze. A spanyol Villarreal és a Manchester United egy csoportban szerepelt, ennek ellenére összesorsolták őket…

Az eseményen résztvevők kínosan mosolyogtak az elképesztő baki után, amelyet a világon több millióan követtek élőben. Érdekesség, hogy a sorsolást nem szakították félbe, és kezdték újra. A Villarrealnak új ellenfelet húztak, amely végül a szintén angol Manchester City lett. A Manchester Unitedhez a francia Paris Saint-Germaint sorsolták, így a MU-t erősítő ötszörös aranylabdás portugál Cristiano Ronaldo újra összecsaphat a párizsi gárdában focizó, hétszeres Aranylabda-győztes argentin Lionel Messivel.

A nyolcaddöntő párosításai:
Benfica–Real Madrid
Villarreal–Manchester City
Atlético Madrid–Bayern München
Salzburg–Liverpool
Internazionale–Ajax
Sporting–Juventus
Chelsea–Lille
Paris Saint-Germain–Manchester United

A párharcok oda-visszavágós rendszerben dőlnek el. Az első mérkőzésekre február 15-én és 16-án, valamint 22-én és 23-án, a visszavágókra március 8-án és 9-én, illetve 15-én és 16-án kerül sor. A felsorolt játéknapok mindegyikén két meccset rendeznek, mindegyiket 21 órától. A negyeddöntő és az elődöntő párosítását március 18-án, pénteken készítik el.

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #Bajnokok Ligája | #labdarúgás |