Az ob-remeklés után már a világbajnokságra készülnek a győri úszók

Pécskai István Fotó: Ács Tamás
2023.05.03. 12:57

A városházán köszöntötte Radnóti Ákos alpolgármester a Győri Úszó Sportegyesület (GYÚSE) versenyzőit, akik fantasztikusan teljesítettek a kaposvári országos bajnokságon. 5 arany-, 6 ezüst- és 4 bronzérmet szereztek a GYÚSE úszói, akik legjobb vidéki egyesületként összesítésben a második helyet szerezték meg.

A városvezetés továbbra is kiemelten támogatja Győr egyik legsikeresebb egyesületét, amely az alaptámogatás mellé legutóbb 20 millió forintos gyorssegélyt kapott a működéséhez.

,,Folyamatosan jó eredményeket érnek el az úszók, akik bizonyították az országos bajnokságon, hogy a legjobb vidéki egyesületet alkotják. Ráadásul a világbajnoki kvalifikáció is sikeres volt, s három győri úszó indulhat majd a vébén reményeink szerint. Ez az olimpiára szintén jó előjel számukra. A versenyzők a teljesítményükkel, a jó eredményekkel meghálálják a rájuk fordított támogatást” – mondta Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester.

Sebestyén Dalma volt a legeredményesebb győri úszó a kaposvári bajnokságon. Három arany- és öt ezüstéremmel bővült az éremgyűjteménye. A versenyző motivált és bizakodó az elkövetkezendő versenyekkel kapcsolatban. Jakabos Zsuzsannához és Szabó Szebasztiánhoz hasonlóan szeretne kiemelkedően szerepelni a világbajnokságon.

,,A jövő héten Pardubicébe megyek versenyezni, azt követi majd a soproni viadal. Ezután Monaco lesz a következő állomás, majd Rómában úszom. Nem leszek sokat itthon, de nagyon várom, mert szeretem felmérni magam, hol tartok a felkészülésben. A versenyhelyzetet nagyon jól lehet gyakorolni ezeken a megméretéseken. Az idei év legfontosabb eseménye a világbajnokság, rá egy hétre pedig az Universiadén szeretnék jól teljesíteni. Izgatottan várom ezeket a viadalokat – fogalmazott Sebestyén Dalma.

Az eseményen Patkás Tamás, Győr parasportnagykövete is részt vett, aki a Győri Úszó SE színeiben gőzerővel készül a közelgő megméretéseire. Jelenleg a Bodeni-tó átúszására tréningezik.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #országos bajnokság | #úszás |