Tokióból jelentjük

„Az is csoda, hogy itt vagyok! Vannak gonosz emberek”

Fotó: Marcali Gábor
Nagy Roland
2021.07.25. 10:47

Jól döntött az újságírók közül az, aki a légpuskások döntőjét választotta Tokióban, hiszen Péni István részvételével egy izgalmas, kiemelkedő eredményeket hozó versenyt láthatott.  Péni az alapversenyben a 7. helyen zárt, a döntőben pedig két helyet tudott javítani, és az éremszerzésre is megvolt az esélye. A nyolc résztvevős fináléban mindenki lőtt tízet, majd két lövésenként kiesett az éppen utolsó helyen álló, egészen addig amíg a győztes maradt.

A vegyes zónában vártuk a magyar sportlövőt és vele beszélgettünk:

“Elégedett vagyok az alapversennyel is, nagyon jól kezdtem, már az első lövés is magabiztos volt. Hoztam azt a szintet, amit az elmúlt versenyeken. Meglepett, hogy mennyire extra erős volt ma a mezőny, csodálatos teljesítményeket láthattunk. Hajszál választotta el a versenyzőket egymástól. Koncentráltam, jókedvű voltam, a mentális részével biztos, hogy nem volt probléma. Persze eljött egy hullámvölgy a döntő közepén. A 9.8-cal nem is lett volna probléma, ha csak az van, de volt 10.2 és egy 10.0 is, utobbi hiba megbüntetett, igazából az vitte el az érmemet. Talán az a legfájóbb, hogy pont a kiesésem előtt szedtem össze magam. Volt már, hogy ilyen helyzetből sikerült érmet nyernem. Az ötödik hellyel ennek ellenére nagyon elégedett és boldog vagyok. Előzőleg nyilván nem írtam volna ezt alá, mert szerettem volna dobogóra állni, de ami tőlem tellett, a maximális munkát ebbe beletettem. Közel volt a bronz, és persze azért egy ötödik hely nem ugyanolyan mint egy harmadik” – nyilatkozta a Győr+ Médiának Péni István, akinek ez az eddigi legjobb olimpiai szereplése, de biztos benne, hogy lesz még jobb is.

“Ez a második olimpiám, és a harmadik versenyem amin részt vettem, Tokióban lesz még két szám, amiben indulok, bizakodó vagyok, mindegyikben erős a mezőny” – tette hozzá a magyar versenyző.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Persze nem mehettünk el egy olyan kérdés mellett sem, ami fájó sebeket tép fel a fiatal sportolónál. Hónapokig volt botrányoktól hangos a hazai sportlövészet, ami után Sidi Pétert el is tiltotta a szövetség. Kérdés, hogy ez hogyan hatott Péni teljesítményére.

“Emellett a válasz mellett nem lehet elmenni. Önmagában az is csoda, hogy itt vagyok. Amit velem tettek, azt senki nem érdemli, szerintem nekem volt a mezőnyből, de az egész magyar csapatból a legnehezebb felkészülésem. Mit mondjak..? Vannak gonosz emberek”

Kapcsolódó témák: #légpuska | #Magyarock |