Hirdetés
Széchenyi István Egyetem

Az ETO és a Fradi legendái is játszanak a focitornán

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2021.06.09. 19:45

Rangos kispályás focitornával köszönti a győri Széchenyi István Egyetem a XVI. Labdarúgó-Európa-bajnokság első hétvégéjét. Az eseményre június 13-án, vasárnap kerül sor a Mosoni-Duna partján lévő Aranypart II.-n, az intézmény győri campusának elmúlt években megszépült és kibővült sportparkjának műfüves pályáján.

Hirdetés

A végső győzelemért nyolcan küzdenek majd. Az Audi Hungaria, az Alcufer, a Somogyi Electronic és a Széchenyi István Egyetem gárdái mellett négy öregfiúkcsapat is pályára lép: az egyetemé (Széchenyi Old Boys), a Ferencvárosé, az ETO-é és az NB I.-be idén feljutott Gyirmóté.

A nézők olyan egykori Fradi-klasszisokat láthatnak, mint az 1992-ben az év labdarúgójának megválasztott Telek András, 1989 legjobbja, Keller József, a nyolcvanas évek meghatározó játékosa, Bánki József, a 19-szeres válogatott, az Ajaxban is megfordult Fischer Pál vagy az FTC-t a Bajnokok Ligája 1995-ös csoportkörébe lövő Zoran Kuntics.

Hirdetés

Az ETO-ban is nagy nevek rúgják majd a bőrt, így a Verebes József-féle aranycsapat kétszeres magyar bajnok, egyszeres gólkirály középpályása, Hannich Péter, a Sturm Graz és a Rapid Wien színeiben 22 BL-meccset maga mögött tudó Korsós György, a 12-szeres válogatott Herczeg Miklós és a Váccal 1994-ben bajnokságot nyert Puglits Gábor.

A rendezvény megnyitója 9.45-kor kezdődik, az első mérkőzésen pedig 10 órakor indul útjára a labda. A torna várhatóan délután fél négykor zárul.

A Ferencvásor öregfiúk csapata

A nyolc csapat kétszer négyes csoportokban játszik egymással. Az első két-két helyezett vív a döntőbe jutásért, majd az elődöntők győztesei mérkőznek meg a fináléban. A meccsek egyszer 15 percesek lesznek.

Forrás: Széchenyi István Egyetem

Kapcsolódó témák: #ETO | #labdarúgás | #Széchenyi István Egyetem |
likeold
a fb oldalunkat