Véradás zöld-fehérben

Az ETO-család most is segített

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2020.05.26. 17:45

A Győri Audi ETO KC is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amelyet az Országos Vérellátó Szolgálat Győri Regionális Vérellátó Központja és a Győri ETO Kézilabda Szurkolók Egyesülete közösen szervezett. A közös véradást kedden tartották.

Az eseményre való buzdító felhívás a klub hivatalos honlapján is megtalálható volt, ahol dr. Bartha Csaba a zöld-fehér klub elnöke is megszólalt:

„Szeretnénk ebben a helyzetben is segíteni és példát mutatni! A véradás nagyon fontos, hiszen a levett vérünkkel három ember életét is megmenthetjük. Az ETO-család nem csak egy kifejezés, valóban összetartozunk, ezért örömmel állunk a Szurkolói Egyesület kezdeményezése mellé, egyben kérjük minden szurkolónkat és szimpatizánsukat, valamint a segítőkész embereket, hogy jöjjenek és adjanak vért!”– fogalmazott a klub elnöke.

Faluvégi Dorottya a klub fiatal, kimagasló tehetsége a Győr+ Médiának elmondta: most volt a második alkalom, amikor vért adott. Tulajdonképpen egy doppingvizsgálati ellenőrzéshez hasonlította, így nem érték váratlanul a körülmények.

„Fontosnak tartom, hogy ha tudunk, segítsünk az embertársainknak. Személy szerint is átérzem a véradás nélkülözhetetlenségét, hiszen nagypapámnak is volt olyan betegsége, amikor rengeteg vérre volt szüksége, s tudtak rajta segíteni, mert volt elég vér. Mindenkit arra bíztatok, hogy aki teheti, nyújtsa a karját!” – mondta Faluvégi Dorottya, aki arról is beszélt, hogy az edzések bár még nem kezdődtek el, az azért már mindenkinek egy kis könnyebbség, hogy a csapattársakkal találkozhatnak.

Szabó Tamás a klub kommunikációs igazgatója is segítő kezet nyújtott a véradáson, s ahogy korábban dr. Bartha Csaba, ő is az ETO-család fontosságát hangsúlyozta.

Kiemelte, az ETO nem csak egy klub, hanem tényleg egy összetartó közösség, így most is első szóra csatlakoztak a felhíváshoz. Így klubból nem csak vezetők és játékosok, hanem edzőt és más alkalmazottak is vért adtak, természetesen a szurkolókkal együtt.

TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta