Az erő velük van

Pécskai István Fotó: Mekliz Fotó
2024.02.02. 13:47

Regionális erőemelő versenyt rendezett Győrben a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség és a Staféta Diáksport Egyesület. Az esemény célja, hogy versenyzési és élményszerzési lehetőséget biztosítson az értelmi fogyatékossággal élő sportolóknak. Emellett szeretnék népszerűsíteni a speciális olimpiai mozgalmat és az erőemelő sportágat.

Az eseménynek a Győri SZC Gábor László Építő- és Faipari Szakképző Iskola Szabóky Adolf Szakiskolai Intézményegysége adott otthont. Tizenhárman vettek részt a viadalon, amelyen a feladatsor guggolásból, felhúzásból, fekvenyomásból állt.

,,Az év eleji verseny mindig a hangulatkeltésről szól, élvezzük, hogy együtt vagyunk. Sajnos többen is betegséggel küszködnek, így ők nem tudtak részt venni a versenyen. Az olimpia óta ez a második esemény, ahol össze tudtunk gyűlni. Azt szeretnénk elérni elsősorban, hogy a sportolók kedve ne menjen el a versenyzéstől” – mondta Szünstein Mónika, a Staféta Diáksport Egyesület elnöke.

A rendezvényt Szeles Szabolcs sportért felelős alpolgármester nyitotta meg.

,,Győr egy igazi sportos város, amely persze sok szegmensben próbál élen járni, legyen szó a gazdaságról, a kultúráról vagy az oktatásról. A sport mindig is nagy jelentőséggel bírt a város életében. Tudjuk, hogy a figyelmet az élsport vonzza, de nagyon fontos a tömegsport és a parasport is. Picit kevesebb figyelem irányul a speciális olimpiai mozgalomra, amely a fogyatékkal élők sportját szervezi. Pedig ezek a fiatalok a nehézségekkel való küzdelmük ellenére a határaikat feszegetik, és próbálnak a sportból erőt meríteni. Igazi példaképek” – fogalmazott Szeles Szabolcs.

Több klasszis is megmérette magát a viadalon, köztük Baranyi Elemér, aki fekvenyomásban aranyérmet nyert a speciális ötkarikás játékokon. Bolla Márk felhúzásban második, guggolásban, fekvenyomásban és összetettben harmadik helyen végzett a berlini eseményen.

A győri verseny jól szolgálta a sportolók felkészülését és fejlődését. Ha a megkezdett úton haladnak, még több sikert érhetnek el a régió speciális sportolói.

Galéria: Mekliz Fotó

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #erőemelés | #híradó | #parasport |