Széchenyi István Egyetem

Az egyetem részvételével rendezik Magyarország első számú sportkonferenciáját

Fotó: SZE
Győr+
2022.10.12. 10:29

A magyar sportvilág szereplőit összehozó Sport Forum Hungary 2022 programon neves előadók, sportolók, sportvezetők, sportszolgáltatók, sportakadémiák szakembereinek előadásai és izgalmas kerekasztal-beszélgetések várják az érdeklődőket.

A Sport Forum Hungary 2022-t, Magyarország első számú sportkonferenciáját október 20-án rendezik meg a Puskás Aréna Business VIP termeiben. Az esemény célja, hogy összehozza a honi sportélet szereplőit, a versenysporttól a szabadidősportig. A sportvilág működésének átfogó bemutatása mellett kiemelt szerepet kapnak a különböző fejlesztések és innovációs lehetőségek.

A Széchenyi István Egyetem magas színvonalú műszaki képzéssel rendelkezik, jövőbemutató kutatásokat végez. Tevékenysége megerősíti, hogy a műszaki innovációk a motorsport világában is nélkülözhetetlenek, az innovatív technikai fejlesztések jelentős eredményekkel kecsegtetnek. Erre kitűnő példát szolgáltat az egyetem sportfórumon is bemutatkozó hallgatói csapata, a Formula Studentben szereplő Arrabona Racing Team. Az együttes álomszerű szezont zárt, hiszen Ausztriában, Magyarországon, majd az évad legnagyobb presztízsű versenyén, Németországban is a dobogón végzett. Az érdeklődők láthatják idei versenyautójukat, amellyel a kimagasló nemzetközi eredményeket elérték.

A sportfórumon Kolossváry Tamás, a Széchenyi István Egyetem Zalaegerszegi Innovációs és Képzési Központjának központvezetője „Sport és technikai innovációk a felsőoktatásban” címmel tart előadást. A szakember hallgatóként maga is a Formula Student résztvevője, a versenysorozatban szereplő széchenyis Arrabona Racing Team egyik alapító tagja volt.

A Széchenyi István Egyetem Sportegyesülete (SZESE) e-sport-szakosztálya szintén bemutatkozik a rendezvényen, ahol a Formula Student online versenyében is „érdekelt” egyik szimulátorával lesz jelen.

A konferencia előadói között olyan neves személyiségek szerepelnek, mint Talmácsi Gábor gyorsasági motoros világbajnok (aki a Széchenyi-egyetem oktatója, volt hallgatója), dr. Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar gátfutó, a Nemzeti Sportügynökség Zrt. sportszakmai és sportstratégiai vezérigazgató-helyettese, Szász Emese olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Temesvári Andrea Roland Garros-győztes teniszező, Mocsai Tamás kézilabdázó, a Nemzeti Kézilabda Akadémia ügyvezetője, Vincze Ottó válogatott labdarúgó, miniszteri biztos, Wladár Sándor a Magyar Úszó Szövetség elnöke, dr. Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetsége elnöke, Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke, dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős államtitkár, Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. elnöke, Világi Oszkár, az FC DAC 1904 tulajdonosa és Wéber Gábor sportkommentátor.

A rendezvény honlapján a részletes program és a neves előadók teljes listája is megtalálható.

Forrás: Széchenyi István Egyetem