Adyváros

Az egész nap a sportról szól a legsportosabb városrészben

Fotó: Vig Norbert
Ficsór Dávid
2022.05.14. 13:52

Győr egyik legsportosabb városrészében, az adyvárosi Barátság Sportparkban folytatódott a sportos szombat, hiszen ismét Tavaszi Családi Sport- és Egészségnapot rendeztek, melynek 10 órakor volt a hivatalos megnyitója.

Ha már a mozgás és az egészséges életmód volt a középpontban, Győr sportért is felelős alpolgármestere, Adyváros önkormányzati képviselője erre a rendezvényre is kilátogatott. Radnóti Ákos azt mondta, örül, hogy a koronavírus járvány után ismét megtarthatják ezt a kiváló programot.

„Úgy néz ki, végre vége ezeknek a covidos időknek, lehet jönni sportolni. Azért is jó ez a sportnap, mert a sok sportos bemutató mellett ingyenes, egészséges életmóddal kapcsolatos kísérőprogramok, egészségügyi mérések is az érdeklődők rendelkezésére állnak. Fontos számunkra a lakosság egészsége, így arra biztatok mindenkit jöjjön ki, érezze jól magát és mozogjon egy jót! – hangsúlyozta a városvezető, aki hozzátette, a 10 éves Barátság Sportparkban folyamatosak a fejlesztések, az utóbbi időszakban kültéri fitnesz parkot hoztak létre, még több ping-pong asztalt helyeztek ki, Győr első befogadó játszóterét alakították itt ki, az öntözőrendszernek köszönhetően gyönyörű zöld környezetben lehet sportolni és igyekeztek a parkolást is megkönnyíteni, hiszen parkolóhelyekkel bővült a környék.

A sportos rendezvényre több világbajnok is ellátogatott. Czeglédi Diána, a GYAC fitnesz világbajnoka a Győr+ Médiának úgy fogalmazott, sportolóként nagyon örül, hogy ilyen népszerű ez az rendezvény, reméli, mindenki kedvet kap a testmozgáshoz. A Teqball rejtelmeibe vezette be az érdeklődőket Janicsák Zsanett, aki Győrben született és a sportág világbajnoka. „Ezúton is szeretném megköszönni Radnóti Ákos alpolgármester úrnak a meghívást, aki személyesen keresett meg, hogy legyek részese a programnak. Mindig nagy öröm hazatérni Győrbe és itt népszerűsíteni szeretett sportágunkat, nagyon jól érzem itt magam!” – hangsúlyozta a teqballos. A bemelegítést Simon Szimonetta világkupa győztes fitneszversenyző tartotta.

A sport szinte minden fajtája bemutatkozik a rendezvényen, csak úgy, mint a győri sportegyesületek, akiknek legtöbb szakágát ki is próbálhatják az érdeklődők. A bejáratnál pedig ingyenes kerékpárjelölő programmal segítették a kilátogatókat. 

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #Adyváros | #életmód | #galéria | #rendezvény | #sportnap | #szabadidő |