Az autista fiatalokért fociztak

Kárpát Zsolt Fotó: MekliZ Fotó
2023.06.10. 17:05

Hatodik alkalommal rendezték meg a mindszentpusztai Mit Tehetnék Érted Autista Otthon Alapítvány jótékonysági kispályás focikupáját. A szervezők a jótékony akción befolyt összegből szeretnék a lakóotthonban élő fiatalok mindennapjait megkönnyíteni.

Szombaton reggel 8 órakor benépesült az ETO FC műfüves edzőpályája. Idén sem maradhatott el az a focitorna, ami évek óta az autista fiatalokat segíti. Az ETO FC a kezdetektől, tehát már 2017 óta támogatja a rendezvényt. Hatalmas segítség, hogy ilyen csodálatos környezetben rúghatjuk a labdát, emelte ki dr. Bóka Tibor főszervező. 

„6 évvel ezelőtt még 10 csapattal kezdtünk, 15 együttes nevezett. Jó érzés hogy az alapítók közül is sokan visszajárnak, és szerencsére mindig van egy-egy új csapat” – tette hozzá a főszervező.

A 15 perces meccseket a 5+1 fős csapatokkal játsszák a kispályás foci szabályi szerint. Ebben az évben három 5-ös csoportot alakítottak ki. 

Hagyománnyá vált ezen a tornán, hogy a Parlament válogatottja mindig pályára lép, amelybe meghívást kapott Németh Zoltán a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Közgyűlés elnöke, és Hajszán Gyula egykori ETO legenda és győri önkormányzati képviselő. Mindketten szívesen vállalták a játékot és magukra öltötték a címeres mezt.

Galéria: MekliZ Fotó

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #autizmus | #focikupa | #híradó | #jótékonyság |