Az Ajka elvitte Győrből a három pontot

Győr+ Fotó: ETO FC Hivatalos Facebook
2023.03.05. 17:15

A Merkantil Bank Liga 26. fordulójában hazai pályán fogadta az FC Ajka gárdáját az ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ahol a vendégek az első félidőben szerzett góljukkal megnyerték a találkozót.

ETO FC Győr – FC Ajka 0-1 (0-1)

Győr, ETO Stadion 672 néző. V.: Kovács J. Z. (Ország, Rózsa).

ETO FC Győr: Kovácsik – Kovács K., Fodor, Keresztes, Csontos, Vingler (Lacza 69′), Tuboly (Kiss M. 33′), Vitális (Huszár 82′), Szendrei (Óvári 46′), Borsos, Babati (Kiss Be. 69′). Vezetőedző: Tímár Krisztián.

FC Ajka: Horváth – Szűcs, Tar (Jagodics 66′), Kenderes, Csemer, Tajthy (Vogyicska 59′), Csizmadia, Sejben (Rabatin 66′), Berzsenyi (Gyuris 59′), Gaál, Szarka (Dragóner 82′). Vezetőedző: Jeney Gyula.

Gsz.: Tar (38’).

Nem tudta folytatni a három mérkőzés óta tartó jó sorozatát a győri csapat, az ajkaiak egy küzdelmes mérkőzésen tudtak az ETO fölé kerekedni. A találkozó tapogatózó játékkal indult, leginkább a mezőnyben folyt a játék, néhány lehetőséget azonban ki tudott alakítani a győri együttes az ajkai kapu előtt, Szendrei és Babati is helyzetbe került, gólig azonban nem jutott el az ETO. A mérkőzést eldöntő gól a 38. percben, egy pontrúgás után született. Az ajkai csapat bal oldalról végezhetett el szabadrúgást, a beívelt labdára Tar érkezett, aki hét méterről a kapu jobb oldalába bólintott 0-1.

A második félidő nem hozott változást a játék képében, leginkább a küzdelem dominált, a kapuk kevésszer forogtak veszélyben. Tímár Krisztián több poszton is frissített, de a cserék sem tudtak jelentős változást hozni a játékba. Az ETO a 83. perc egyenlíthetett volna, de a jobb oldali beadásra berobbanó Fodor nyolc méterről a kapu mellé fejelt. A mérkőzés hátralévő részében az ajkai csapat tördelte a játékot, és ha nem is látványos játékkal, de elvitte a három pontot Győrből.

Tímár Krisztián: – Nem kezdtük rosszul a mérkőzést, az első félidőben megvoltak a helyzeteink. Ha végre meg tudnánk szerezni a vezetést hazai pályán, akkor sokkal könnyebb dolgunk lenne. Nekünk voltak lehetőségeink, mégis az ellenfél tudta megszerezni a vezetést egy pontrúgás után. A szünetben kértem a fiúkat, hogy tegyenek rá egy lapáttal, de sajnos a második félidő gyengére sikerült, el kell ismerni, hogy rosszul játszottunk. Kiegyensúlyozott játékra törekszünk, a második félidőben azonban a rosszabbik arcát mutatta a csapat. A fiataloknak hullámzó a játéka, kellő tapasztalat megszerzésével ez változni fog a jövőben.

Forrás: ETO FC Győr hivatalos oldala

Korábban írtuk:

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás | #NB II |