Akrobatikus kosárlabdában is erősek a győriek

Pécskai István Fotó: Ács Tamás
2023.07.12. 13:15

Amellett, hogy látványosan játszanak, eredményesek is a győri Face Team akrobatikus kosárlabdázói. Ezt bizonyítja, hogy megnyerték az U23-as magyar bajnokságot, aminek az apropóján köszöntötte őket Radnóti Ákos a városházán. A sportért is felelős alpolgármester büszke a kosarasokra, akik egy Face Team-feliratú labdával is megajándékozták őt.

,,Anno, amikor megbíztak alpolgármesterként a sport felügyeletével, jeleztem polgármester úrnak, hogy szeretném, ha a kiemelkedő eredményeket elérő győri sportolókat a városházán köszöntenénk. Azt is javasoltam, hogy ne mindig csak az olimpiai sportágakat vegyük figyelembe, és csak azokat hívjuk, akik vb-t vagy Európa-bajnokságot nyertek. Azokat az eredményeket is díjazni és értékelni kell, amelyeket új, látványos sportágban érnek el a győriek.

A lényeg, hogy lelkesek és eredményesek legyenek, hasznosan töltsék el szabadidejüket, és népszerűsítsék a sportolást. Az akrobatikus kosárlabdát bemutató Face Team is ebbe a kategóriába tartozik. Gratuláltam és sok sikert kívántam a csapatnak a jövőre nézve is. Az országos bajnoki címmel méltók voltak rá, hogy a városházán köszöntsük őket. Győrben a kosárlabda egyébként is nagyon népszerű, a női csapat remek eredményekkel büszkélkedhet. Sok kültéri pályát építettünk, hogy bárki kosárlabdázhasson a városban, legyen szó akár a sportág 3×3-as változatáról, a streetballról vagy az akrobatikus kosárlabdáról” – fogalmazott Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester.

A Face Team bajnok csapatának tagjai: Kriston Emma, Csigó Gergő, Horváth Dávid, Kiss Domonkos, Nagy-Raffay Barnabás és Selyem Péter. Edzőként pedig Perjámosi Richárdot illeti meg a dicséret, amiért évek óta remekül felkészíti az együttest a különböző megméretésekre és bemutatókra.

,,Győrben 2010 óta létezik az akrobatikus kosárlabda. Én négy évvel korábban kerültem a Face Team nagycsapatába, amely Budapesten szerepel. 2010-ben kezdtem el az utánpótlás-nevelést Győrben. Nyolc évvel később hivatalos sportággá vált az akrobatikus kosárlabda hazánkban. Azóta Győrből is indítunk csapatokat az U14-estől egészen az U23-as korosztályig. Egy olyan siker, mint a legutóbb szerzett magyar bajnoki címünk, sokat segít a sportág népszerűsítésében, hiszen ezáltal felfigyelnek ránk. Egy igencsak összetett sportról van szó, a kosárlabda mellett színészi játék, zsonglőrmutatványok, akrobatika és tornaelemek színesítik. Ritmusérzékre és muzikalitásra is szükség van hozzá, hogy valaki jó legyen benne– árulta el Perjámosi Richárd.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #akrobatikus kosárlabda | #híradó | #kosárlabda |