A WHB lett a Győr Rally névadó főtámogatója

Pécskai István Fotó: O. Jakócs Péter
2023.05.24. 14:16

A városházán bejelentették, WHB Győr Rally néven kerül sor szeptember 8-10. között a HUMDA Országos Rally Bajnokság idei ötödik fordulójára. Hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő, 100 százalékban magyar tulajdonú, piacvezető építőipari vállalkozása névadó főtámogatóként szponzorálja a viadalt.

„Sportot is felügyelő alpolgármesterként végig követem a versennyel kapcsolatos eseményeket, hiszen a szervezésben a kezdetek óta tevékeny szerepet vállalunk. Az első nagyszabású megbeszélésen, polgármester úr részvételével kialakultak az irányelvek, amelyek mentén meg lehet valósítani a viadalt. Nagyon jó volt az esemény fogadtatása, mindannyian várjuk már a kezdetét. Ingyenesen lehet megtekinteni, és lesznek belvárosi szakaszok is. Biztos vagyok benne, hogy a nézők rendkívül látványos versenyt láthatnak majd. Ha valaki még nem annyira érdeklődik a kocsik iránt, de meglát egy raliautót, meghallja a hangját, biztos vagyok benne, hogy kedvet kap az eseményhez. Természetesen folyamatosan reklámozzuk a rendezvényt, amelyre nemcsak a győrieket, hanem a városon kívül élőket is szeretettel várjuk” – mondta Radnóti Ákos.

A sportért is felelős alpolgármester hozzátette, a ralinak komoly hagyománya van Magyarországon, Győrben ugyanakkor 1991 óta nem volt hasonló sportesemény.

„Győrben a műszaki képzésnek nagy hagyománya van az egyetemen, rengetegen érdeklődnek a téma iránt. A városban van a világ legnagyobb motorgyára, ezek alapján mondhatjuk, ennél jobb helyre nem is lehetne hozni a versenyt” – fogalmazott Radnóti Ákos.

Lázár László, a HUMDA kommunikációs igazgatója elmondta, a rali kiemelt terület számukra.

„Örülünk, hogy nemcsak mi gondolunk így a ralira, hanem a WHB Group is. Az esemény hivatalos plakátját átadtuk alpolgármester úrnak. A győri lakosok innentől ezzel a kreatívval találkozhatnak, amikor a versennyel kapcsolatos képeket látják. Nagyon jól sikerült a fotózás, amelyre épp a Városháza téren került sor. Nemcsak ralinak, hanem családi programnak is tekintjük az esemény hétvégéjét. Lesz közlekedésbiztonsági programunk és zöldmobilitási bemutató is. A Road Safety, A biztonság az első országos közlekedésbiztonsági programunk állomására is sor kerül Győrben, ami az alsó tagozatos gyerekeknek szól. Bízunk benne, hogy a közlekedési kultúrát a rali által is tudjuk kicsit fejleszteni. Reméljük, hogy minél többen látogatnak ki az eseményre, és jól fogják érezni magukat” – jelentette ki Lázár László.

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #autóverseny | #híradó | #rali | #WHB |