A volt győri Kerkezt sztárnak tartják Angliában

Pécskai István Fotó: mlsz.hu
2023.09.12. 12:21

Lehengerlő teljesítményt nyújtott Kerkez Milos a magyar labdarúgó-válogatottban a Csehország elleni 1-1-es felkészülési mérkőzésén. A Győri ETO-t korábban 2019 és 2021 között erősítő balhátvéd gólpasszt adott Sallai Rolandnak, és a párharcainak 100 százalékát megnyerte a találkozón.

Kerkez klubja, az angol élvonalbeli AFC Bournemouth honlapja sem ment el szó nélkül a focista kiváló produkciója mellett. Egyenesen ,,starboynak”, azaz ,,sztár fiúnak” nevezték.

A gárda honlapján megjelent cikk szerint a 19 éves balhátvéd „megmutatta, miért számít Európa egyik legfényesebb tehetségének.”

Kerkez az 52. percben egy bedobás után tökéletesen adott középre, passzát követően Sallai Roland talált a kapuba. Az írásban kiemelik, hogy a magyar futballista mindegyik párharcát megnyerte az összecsapáson. Négy szerelése és három labdaszerzése is volt, két szabálytalanságot követtek el vele szemben.

Kerkez a nyáron a holland AZ Alkmaartól került az angol csapathoz, amelyben rögtön alapemberré vált. Az együttes színeiben eddig mind a négy bajnokin kezdőként lépett pályára, és a Bournemouth legjobbjai között volt.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #magyar válogatott |