A volt győri focista már külföldön játszik és videoklipben szerepel

Havassy Anna Katalin Youtube.com
2023.02.04. 09:13

A magyar válogatott erőssége, az ETO FC egykori játékosa Sipos Lilla az MTK-tól az év végén Ausztriába, a FC SKINY Südburgenland csapatához igazolt, február 3-án pedig megjelent egy videoklip, amelyben Lilla is szerepet kapott.

Sipos Lilla Mosonmagyaróváron született, az ETO-ban nevelkedett, majd tehetségét és szorgalmát látva a Ferencváros a fővárosba csábította. Játszott a Viktória FC-ben, majd Ausztria és a Südburgenland következett. Innen igazolt Olaszországba, az AGSM Verona csapatához és kóstolhatott bele az olasz női foci világába. Megjárta az FSK St. Pöltent, majd hazatért Győrben, ahol ismét közönségkedvenccé vált, fontos és rendszeresen érkező góljaival rengeteget segített a zöld-fehér csapatnak. Kiváló játékra ismét felfigyeltek a Budapestről, majd az Astra ajánlott neki szerződést, amelyet Lilla mint aktuális gólkirály fogadott el, 2021-ben pedig már az MTK mezét húzhatta magára.

Természeten a magyar válogatott is hamar felfigyelt a kiváló labdarúgóra, Lilla folyamatosan kapta a meghívókat és rendre élt is a lehetőséggel. 2009 óta 64 alkalommal szerepelt a válogatottban és 15 gólt szerzett. Sajnos éppen a válogatott szenvedett súlyos sérülést 2021 őszén, a Skócia elleni vb-selejtező 15. percében.  A támadó jobb elülső keresztszalagja szakadt el, felépülése hosszú időre kivette a játékból, a rehabilitáció pedig teljes koncentrációt és hatalmas munkát igényelt a játékostól. Lilla kitartásának köszönhetően 2022 nyarán visszatért a pályára, egyre inkább magára talált, ismét csapata erőssége lett, ám az MTK 2022 decemberébe bejelentette: egyik legjobb játékosuk távozik.

Lilla olyan lehetőséget kapott még a karrierjében, amivel mindenképpen élni szeretett volna. Játékosként természetesen sajnáljuk, hiszen szakmailag továbbra is komolyan számoltunk vele, de klubunk ezúttal is partnerként állt mellé, és azzal segíti őt, hogy a kérésének megfelelően elengedjük. Természetesen gőzerővel dolgozunk a támadó pótlásán, hiszen a célok változatlanok – mondta a döntés hátteréről Pinczi Anita szakmai igazgató az MTK hivatalos honlapjának.

Sipost ugyanis ismét külföldre hívták, a 30 éves játékos pedig érhetően nem tudott nemet mondani az újabb kihívásnak. Így hamarosan már újra az FC SKINY Südburgenland mezét húzta magára.

Lilla zene iránti szeretetéről többször is megbizonyosodhattak már követői a közösségi felületeken, február 3-án pedig egy videoklipben is debütált, még MTK dresszben, az MTK pályán. Megjelent ugyanis Young G x Giaj – Ébren vagyok vadonatúj anyaga, s ahogy Young G hivatalos oldalán olvasható: Nagyon nagy büszkeséggel tölt el, hogy a klipbe Sipos Lilla (focista) és Jóni Máté (K1bajnok, sportoló) szerepelt! Nagyon hitelesen tudták átadni a dalszöveg világának a mondanivalóját. Hatalmas erőt ad a mindennapokra így együtt! Hallgassátok, és osszátok meg azzal, akinek szüksége van rá! Bízom benne, hogy nektek is erőt ad a mindennapokra!”