A világ legjobb teqball csapatával indul a Rába ETO új szakosztálya

Fodor László Fotó: O. Jakócs Péter
2024.05.02. 15:09

Új szakosztállyal bővült a Rába ETO Sportegyesület. A klub vezetősége sajtótájékoztatón jelentette be, hogy mostantól a teqball játék szerelmesei is csatlakozhatnak az egyesülethez, és akár versenyszerűen is űzhetik ezt a sportot.

A szakosztály 13 játékossal kezdte meg működését, ezen sportolók összesen 6 világbajnoki, 4 Európa-bajnoki és számtalan országos bajnoki címmel rendelkeznek.

Kovács János a Rába ETO SE elnöke örömmel jelentette be, hogy mostantól a teqball is felsorakozik a tizenhat már működő szakosztály mellé. A magyar fejlesztésű sportág gyorsan meghódította a világot, rövid idő alatt rendkívüli népszerűségre tett szert.

A hazai mezőny legjobbjait sikerült az ETO-ba csábítani, a Bányik Csaba, Kota Gabriella, Ács Krisztina, Katz Balázs és a győri Tóth Benjámin alkotta csapat a Nemzetközi Teqball Szövetség által nyilvántartott 1025 egyesület közül az első helyen áll.

A zöld-fehérek legeredményesebb játékosa a háromszoros világbajnok és kétszeres Európa-bajnok Bányik Csaba elmondta, nagy előrelépés számukra, hogy immár az ETO kötelékében folytathatják, szeretnének a nagy múltú klub hagyományainak megfelelően szerepelni. Erre legközelebb két hét múlva lesz lehetősége a csapatnak, ekkor rendezik Miskolcon az országos bajnokság második fordulóját, ami világbajnoki kvalifikációs verseny is egyben.

Galéria: O. Jakócs Péter

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #híradó | #rába eto se | #teqball |