A vb-résztvevő ETO-s kézilabdázókat köszöntötték

Pécskai István Fotó: Marcali Gábor
2024.01.30. 16:36

Szeles Szabolcs alpolgármester és Patkás Tamás parasport-nagykövet a városházán köszöntötte a Győri Audi ETO KC kézilabdázóit, akik a decemberi világbajnokságon szerepeltek. Közülük a francia Estelle Nze Minko lehetett a legboldogabb, hiszen hazájával diadalmaskodott a tornán. A magyar válogatott a 10. helyen zárt, aminek köszönhetően selejtezőt játszhat az olimpiai szereplésért.

,,Nagyon boldogok vagyunk, hogy a Győri Audi ETO KC játékosai roppant sikeresek voltak a világbajnokságon. Gyakorlatilag az egész csapat kint volt a vb-n, ami mutatja az együttes erejét. Könnyebb dolgunk lett volna, ha azokat köszöntjük, akik itthon maradtak” – mondta Szeles Szabolcs alpolgármester.

Hozzátette, fontos, hogy ilyen sok győri kézilabdázó szerepelt a tornán, mert így a városunk és az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes klub hírnevét öregbítik.

,,Emelik Győr rangját és fényét, amiért hálásak vagyunk nekik. Nem mellékesen eredményesek is voltak, hiszen világbajnokot, ezüstérmest és vb-harmadikat is tudtunk köszönteni a városházán, többen pedig a torna álomcsapatába is bekerültek. Szenzációs játékosaink vannak. Harcban vagyunk a bajnoki címért, a Magyar Kupáért, és a Bajnokok Ligájában is sikeres a csapat. Reméljük, hogy szép idényt zár majd az Audi ETO” – fogalmazott Szeles Szabolcs.

Pigniczki Krisztina, a Győri ETO KC U15-ös csapatának vezetőedzője játékosként korábban ezüstérmet nyert a vébén. Legutóbb a női válogatott másodedzőjeként képviselte hazáját a tornán.

,,Teljesen más érzés egy világeseményen stábtagként részt venni, mint játékosként. Ez a világbajnokság arról szólt, hogy megkaparintsuk az olimpiai selejtezős helyet. Boldogok vagyunk, hogy ezt elértük. A célunk, hogy sikerrel vívjuk meg a selejtezőt és kvalifikáljuk magunkat az olimpiára” – árulta el Pigniczki Krisztina, aki az ETO utánpótlásegyüttesével szeretne bekerülni a rájátszásba, igyekszik a gyerekeket jól képezni, fejleszteni, hogy jó néhány év múlva őket is köszönthessék a városházán.

Szöllősi-Schatzl Nadine bízik benne, hogy válogatott- és klubszinten is eredményes időszak vár rá.

,,Örömteli, hogy kiharcoltuk azt a helyezést, amelynek köszönhetően selejtezőt játszhatunk az olimpiai részvételért. Nagyon várjuk a kvalifikációt, mindenki motivált lesz – árulta el a kézilabdázó, aki a nemzeti csapat mellett az ETO-val is szeretne sikeres lenni tavasszal. – Bízom benne, hogy a csapat olyan teljesítményt nyújt, amellyel tudunk javítani a bajnokságban, illetve, hogy a Magyar Kupát idén mi nyerjük meg. A Bajnokok Ligájában is szeretnénk előrelépni. Azt gondolom, ha a csapatból mindenki hozzá tud tenni valamilyen pluszt a teljesítményünkhöz, akkor bármire képesek lehetünk.”

Galéria: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Pécskai István, Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #híradó | #kézilabda | #világbajnokság |