ETO női labdarúgás

A város támogatásával célozták meg az elitet

Fotó: O. Jakócs Péter
Nagy Roland
2021.03.29. 16:51

Az ETO FC Győr női labdarúgó csapata a nyolc klubot felvonultató NBI-ben azért harcol, hogy a következő idényben is az élvonalban szerepelhessen.

Az együttes a bajnokság első felét kieső pozícióban zárta, és mindössze 5 pontot szerzett ősszel. Ezt követően, a téli szünetben erősítette meg keretét a gárda, a saját nevelésű tehetségek mellé válogatott játékosok érkeztek, vagy tértek vissza az ETO-hoz korábbi győri futballisták.

Az eddigi három tavasszal lejátszott fordulóban 7 pontot gyűjtöttek a zöld-fehérek, így elkerültek a veszélyzónából.

Fotó: O. Jakócs Péter

A cél az, hogy jövőre a legjobbakkal is felvegye a versenyt az NBI-ben az ETO, ehhez a szurkolók, a szponzorok, és a város segítségére is szükségük van a lányoknak. Győr 10 millió forinttal támogatja az élvonalbeli női együttest és annak utánpótlás bázisát. Az erről szóló szerződést hétfőn írta alá dr. Dézsi Csaba András polgármester, Szeles Szabolcs alpolgármester, és az ETO FC Győr ügyvezetője Soós Imre.

„Ahogy, hogy a fiatalok minél többen elmenjenek sportolni, nagyon fontos, hogy legyen előttük követendő példa a profi sportolók világából, ennek fokmérője leginkább az eredményesség. Az, hogy az ETO női labdarúgó csapata NBI-es, több válogatott játékost is a soraiban tudhat kiemelkedő teljesítmény, így mostantól támogatjuk őket. Reméljük sok gyerek kezd majd el miattuk futballozni” – mondta a sajtótájékoztató utáni edzésen dr. Dézsi Csaba András, aki egy rövid passzolgatásba is beszállt a lányokkal.


Fotó: O. Jakócs Péter

„Köszönjük, hogy a város, polgármester úr kiállt a csapat mellett. Az ETO része Győrnek, és fontos, hogy a város is magáénak érezze a klubot. A női labdarúgásban kisebb költségvetéssel lehet nagy sikereket elérni, szerencsére az állami sportakadémiai rendszerbe a női szakágunk is bekerült, így javultak a lehetőségeink. Bízom abban, hogy a női foci itt Győrben, magas szintre juthat, ami akár nemzetközi kupaszereplésben is megmutatkozhat majd” – mondta Soós Imre, az ETO FC ügyvezetője.

Tekintse meg az eseményen készült képgalériánkat!

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #női labdarúgás | #sport | #WKW ETO FC |