A Széchenyi István Egyetem sárkányhajóban is országos bajnoki címet szerzett

Győr+ Fotó: Dankó Réka
2024.06.11. 18:51

Nem sokkal azután, hogy a Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) tízevezős versenyeinek női és férfi számát is a Széchenyi István Egyetem nyerte, az intézmény újabb országos sikereket ért el, ezúttal sárkányhajóban. A győri csapat az egyetemi regattán a dobogó legfelső fokára állhatott. A széchenyis hallgatók további hét aranyérmet lapátoltak össze a magyar bajnokságon.

Az elmúlt bő egy hónapban a Széchenyi István Egyetem sikereiről szóltak a hazai egyetemi sportélet híradásai. Május elején az intézmény nemcsak magas színvonalon rendezte meg a magyar egyetemi sport legnagyobb hazai eseményének számító MEFOB Fesztet, hanem azon 21 aranyérmével a legjobb hazai felsőoktatási intézménynek is bizonyult. Nem sokkal később a kosárlabda Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokságnak is a győri egyetem adott otthont, ahol a női csapat ezüstérmet szerzett, míg a férfiak negyedik helyen végeztek. Ezt követte a tízevezős MEFOB, amelynek női és férfi számát is megnyerték az intézmény hallgatói.

Június elején újabb sikert értek el az egyetem sportolói: a fadd-dombori kajak-kenu pályán megrendezett magyar bajnokságon, egyetemi regatta kategóriában – viharos körülmények között – szoros versenyben győzedelmeskedtek.

A győri hallgatók további hét kategóriában szerezték meg az elsőséget. Az első napon, 200 méteren a premier férfi és női, illetve az U24-es döntőben sem találtak legyőzőre. Másnap a 2000 méteres futamokkal folytatódott a tízszemélyes sárkányhajó magyar bajnokság, amelyek újabb nagyszerű eredményeket hoztak. A győriek nyakába a premier open, a premier női, az U24 és az U18 kategóriában is aranyérem került.

Szöveg: Széchenyi István Egyetem

Kapcsolódó témák: #sárkányhajó | #Széchenyi István Egyetem |