Közös a gólöröm

A SZE a GYVSE vízilabda-szakosztály partnere

Fotó: Ábrahám Erika
Győr+
2021.10.28. 16:55

A Győri Vízisport Egyesület vízilabda-szakosztálya a 2021-es országos bajnokságban már az Uni nevet is feltüntetve indul, miután a Széchenyi István Egyetem a klub együttműködő partnere. A versenyzőket így a biztonságot jelentő diplomás életpálya, a közönséget izgalmas meccsek, az egyetemi polgárokat kedvezményes belépők is várják.

A Széchenyi István Egyetem kiemelten fontosnak tarja hallgatói és munkatársai sport- és versenylehetőségeinek támogatását. Az infrastruktúraépítés mellett az eredményes saját sportegyesületünkön és a kötelező testnevelésórákon túl intézményünk keresi az együttműködési lehetőségeket a klubokkal. Az ilyen kapcsolatok révén kölcsönösen előnyös megállapodások jöhetnek létre, amelyek többek között támogatják a versenyzőket abban, hogy az élsport mellett diplomát szerezzenek, karriert építsenek, s ne legyenek kiszolgáltatva a törékeny élsportolói pálya buktatóinak” – kommentálta a Győri Vízisport Egyesület (GYVSE) vízilabda-szakosztálya és a győri Széchenyi István Egyetem között formálódó együttműködést dr. Kovács Zsolt, az egyetem kancellárja.

A Széchenyi István Egyetem által nyújtott tudás biztonságot ad a profi sportolóknak, tanulmányaik alatt pedig ösztöndíjat, kedvezményes tanulmányi rendet biztosít számukra” – hangsúlyozta a kancellár, akit a partnerség jegyében a legutóbbi tisztújító ülésen a GYVSE elnökségi tagjának választottak meg. Hozzátette: „Fontos cél, hogy intézményünkben erősödjön a sportélet, és sikerrel szerepeljünk az egyetemi bajnokságokban. Bízunk benne, hogy egyre több versenyző helyez hangsúlyt a továbbtanulásra, s választja a Széchenyi István Egyetemet”.

Amint azt Ábrahám Csaba, a GYVSE elnöke mondta, örömmel kormányozza a klubot az egyetemi partnerség égisze alatt, hiszen az egyesület főként utánpótlás-nevelésre fókuszál, s ezzel a megállapodással kitolhatják játékosaik életkorát az egyetemi tanulmányok végéig.

A partnerségnek köszönhetően versenyzőinknek nem kevesebbet, mint életpályájuk biztosítékát nyújthatjuk. A sport és a tanulás kiegészíti egymást, ezt szeretnénk népszerűsíteni körükben” – húzta alá Ábrahám Csaba, aki arról tájékoztatott: az OB II-es csapatban már most hat, az OB I-esben pedig három játékos a Széchenyin tanul.

Szurkoljunk együtt!
A széchenyis hallgatókat is felvonultató GYVSE-Uni Győr csapata legközelebb október 30-án, szombaton 20 órakor a győri Aqua Sportközpontban száll medencébe a TVSE gárdája ellen. A mérkőzésre az egyetemi polgárok – kártyájuk felmutatásával – kedvezményes jegyre jogosultak.

Nyitókép: Németh Veronika, a csapat egyik játékosa akció közben. (Fotó: Ábrahám Erika)