A sportlövő-Eb megrendezésére készül Győr

Pécskai István Fotó: O. Jakócs Péter
2023.06.08. 12:44

Rangos világversenynek ad otthont Győr 2024-ben. Jövő februárban kerül sor az Audi Arénában és a Magvassy-csarnokban a sportlövők Európa-bajnokságára, amely azért is kiemelkedő, mert a versenyzők kvalifikációt szerezhetnek a szintén 2024-ben megrendezendő párizsi nyári olimpiai játékokra.

,,A sportlövő-Eb-vel kapcsolatban megkezdtük az egyeztetéseket, és a szervezőbizottság csapata is összeállt Sinka László főtitkár vezetésével. Itt, a városházán szoktuk tartani az üléseket. Jövő év elején kerül sor a versenyre, fontos, hogy olimpiai kvalifikációs lehetőség is a sportlövők számára, ezért még kiemelkedőbb és nagyobb a rangja. Győr már negyedik alkalommal rendezheti meg az Európa-bajnokságot, aminek nagyon örülünk. Az Audi Arénával és a Magvassy-csarnokkal kiváló létesítményeket tudunk biztosítani az esemény számára. A döntésnél szerepet játszott, hogy ezek már bejáratott helyszínek, és a szervezőcsapat is nagyon jó. A kollégák rengeteget tesznek azért, hogy minden megfelelő legyen. Bízunk benne, hogy sikeres lesz az esemény. Az előzetes tervek szerint több mint 600 sportoló érkezik az Eb-re, mellettük jönnek a szakmai stábok, és persze nézőkre is számítunk. Különleges sportesemény lesz Győr életében, amelyet kiemelten kezelünk” – fogalmazott Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester.

Sinka László, a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára elmondta, az Európa-bajnokság teljes mértékben élvezi az államtitkárság támogatását. Ez azért fontos, mert a nehéz gazdasági helyzet miatt néhány jövő évi sportesemény nem került be ebbe a körbe. Az Európa-bajnokság olimpiai kvalifikációs viadal, amelyen összesen 8 kvótát szerezhetnek a honfitárs sportolók.

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #Európa-bajnokság | #híradó | #sportlövészet |