35 millió támogatás a GYAC-nak és a Rába ETO-nak

A sportbarátság jegyében együtt a tehetségekért

P. Csapucha Adrienn Fotó: O. Jakócs Péter
2023.10.18. 14:57

Negyvennégy klub élt a város által meghirdetett sporttámogatással, a nagy érdeklődés miatt így az eredetileg kiírt 100 milliós keret helyett 165 millió forint pályázati forrást biztosított az önkormányzat. A legmagasabb összeget a Rába ETO Győr Sportegyesület és a Győri Atlétikai Club (GYAC) kapta. A két szervezet szerdán az egyetértés, a barátság és a fiatal tehetségek támogatása jegyében vehette át a támogatásról szóló táblát dr. Dézsi Csaba Andrástól és Szeles Szabolcstól.

A megjelenteket, az egyesületek vezetőit a polgármester köszöntötte a találkozón. A városvezető úgy fogalmazott, két oka van annak, hogy a GYAC és a Rába ETO külön veheti át az igazolást, egyrészt azért, mert az esetükben kiemelten nagy összegekről van szó, másrészt pedig azért, mert az utóbbi időben nagyon sok feszültség lengte be a győri sportéletet. „Ezúton is szeretném hangsúlyozni, hogy Győr városa továbbra is támogatja a Győri Atlétikai Clubot és annak szakosztályait, hiszen szeretjük és tiszteljük a sportolóinkat, és a sportvezetőinket, csakúgy ahogy az újonnan alakult Rába ETO egyesületét, mely főként olyan régi, győri szakosztályokat tömörít, melyek ezidáig kiestek a központi figyelemből, és amelyek nem sok átfedéssel bírnak ha a GYAC-ot nézzük” – ismertette dr. Dézsi Csaba András.

A polgármester kiemelte, hogy az elmúlt napokban megváltozott a sportért is felelős alpolgármester személye, az ehhez a területhez tartozó teendőket Szeles Szabolcs veszi át Radnóti Ákostól, aki természetesen a jövőben más feladatokat vállal majd az önkormányzatnál. „Célunk az, hogy a jövőben is kiemelten figyeljük ezt a területet, a GYAC és a Rába ETO elnöke is kiváló sportoló, ők már bizonyították, hogy szívügyük a sport. Az olimpiai előtti évben pedig különös figyelmet érdemel a szakma, figyelnünk kell rá, és arra is, hogy Győrben is béke legyen ezen a területen. Egy család vagyunk, 130 ezren élünk ebben a városban, lehetnek különböző vélemények, vitatkozhatunk egymással, de a cél mégis az, hogy boldogságban, szeretetben menjünk előre, és legyünk közösen sikeresek” – tette hozzá a város első embere.

Az ünnepi pillanatok után Szeles Szabolcs zárta a rendezvényt. „Győrről mindenki tudja, hogy egy nagyon erős város, nagyon sok lábon áll, erős gazdasági és ipari centrum, de mellette a kultúra és a sport fellegvára is. Minden egyesületnél, minden szakágban kiváló eredményeket érnek el a tehetségek. A GYAC és a Rába ETO is rengeteg fiatal érdeklődését megpróbálja felkelteni, és ez a legfontosabb, hogy a gyerekek sportolni tudjanak, és, hogy tudjuk az ehhez megfelelő helyszíneket biztosítani” – mondta az alpolgármester. Végezetül hozzátette: az új feladatköre kapcsán párbeszédre, együttgondolkodásra hív mindenkit, hogy a felmerülő problémákra közösen tudjanak megoldást találni.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos