A sport valódi ünnepe volt MEFOB Feszt a győri Széchenyi István Egyetemen

Győr+ Fotó: Varga Zoltán
2024.05.04. 16:12

Tizenhárom sportágban mérte össze tudását több mint húsz felsőoktatási intézmény ezernél is több sportoló-hallgatója Győrben, a Széchenyi István Egyetemen. A Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokság harmadik alkalommal megrendezett fesztiválja, a MEFOB Feszt a hazai egyetemi sport minden eddiginél nagyszabásúbb rendezvénye volt. A legtöbb aranyérmet a házigazda győriek szerezték, megelőzve a Pécsi Tudományegyetemet és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet.

gyetem öt számban is első helyezést szerzett. Emellett a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem két, az Óbudai Egyetem pedig egy elsőségnek örülhetett. Az ergométeres evezés versenyszámaiban is öt aranyérmet gyűjtött a hazai különítmény, míg a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, a Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem egy-egy elsőséget szerzett. 

Fotó: Tian Yubo

Vízilabdában a férfiaknál a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, míg a hölgyeknél a Széchenyi István Egyetem diadalmaskodott. Futsalban a nőknél ugyancsak a győriek, míg a férfiaknál a Debreceni Egyetem lett az első.

Asztaliteniszben közel száz versenyző, köztük a férfi és női Extraliga meghatározó játékosai, korábbi utánpótlás-válogatott versenyzők és felnőtt válogatott-kerettagok is elindultak. A Pécsi Tudományegyetem tarolt, a nyolc versenyszámból hétben nem talált legyőzőre, a nyolcadikban, vagyis az oktatói kategóriában másodikok lettek a Budapesti Gazdasági Egyetem mögött.

A rendkívül látványos cheerleading sportágban minden idők legnépesebb mezőnye jött össze: 13 egyetem 247 egyetemistája versenyzett 13 versenyszámban. Az izgalmakat fokozta, hogy Senior Pom Double és Senior Hip-Hop Double kategóriában is vb-kvalifikációért folyt a küzdelem. Összesítésben a pécsiek négy, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem három, a Debreceni Egyetem kettő, míg az ELTE Savaria Egyetemi Központ, az Óbudai Egyetem, a Semmelweis Egyetem, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egy-egy bajnoki címet szerzett. 

Fotó: Dudás Máté

Az idei évben jubilált az ultimate frizbi, mivel éppen tizedik alkalommal rendeztek MEFOB döntőt a sportágban. 11 egyetemi csapatban több mint 150 versenyző dobta a korongot, amelyben végül – a sportág történetében első nem fővárosi alakulatként – a Széchenyi-egyetem csapata bizonyult a legjobbnak.  Röplabdában a nőknél a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, míg a férfiaknál a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem lett a bajnok.

A sakk MEFOB színvonalát magyar bajnokok, olimpikonok, 18 címviselő indulása emelte, amelyen a Budapesti Corvinus Egyetem kettő, míg a Széchenyi-egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, valamint a Pécsi Tudományegyetem egy-egy elsőséget gyűjtött be. A sárkányhajó mindkét távján azonos eredmény született, 200 és 2000 méteren is a pécsiek nyertek, megelőzve a győri és a szegedi hajót.

Az idei MEFOB Fesztet a kézilabdadöntők zárták. A női és a férfi fináléban is az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemmel mérkőzött meg a Széchenyi István Egyetem. A hölgyeknél az egriek nagy csatában nyertek, míg a férfiaknál az élvonalbeli bajnokságba frissen feljutó Győri ETO-Uni FKC csapatkapitánya, a MEFOB Feszt nagykövete, Lang Zalán vezérletével a házigazda győriek diadalmaskodtak.

Fotó: Dudás Máté

Két sportágban nem országos bajnokságot, hanem kupát rendeztek. Szkanderben a házigazda győriek nyerték a legtöbb versenyszámot, szám szerint hatot. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói négyszer, míg az Óbudai Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem egyszer-egyszer állhatott a dobogó legfelső fokára. E-sportban ugyancsak kupát hirdettek, amelyben a Neumann János Egyetem szerzett elsőséget. A MEFOB Feszt részletes eredményei itt olvashatók.

A győri Széchenyi István Egyetem a képzeletbeli stafétát a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemnek adta át, hiszen a következő MEFOB Fesztet a jövőre századik évfordulóját ünneplő „TF” rendezi majd.

Szöveg: Széchenyi István Egyetem

Kapcsolódó témák: #sport | #Széchenyi István Egyetem |