A Spíler vendége: Róth Kálmán mesteredző

Nagy Roland Fotó: O. Jakócs Péter
2024.02.21. 21:25

Róth Kálmán neve elválaszthatatlan a győri női kézilabdától, sőt a várostól is. Győrben született, itt tanult, majd tanított is egész életében. Klasszisok egész sorát nevelte ki a sportágnak. Spíler című podcastünkben Nagy Roland vendége volt a kiváló szakember.

Róth Kálmán neve elválaszthatatlan a győri női kézilabdától, sőt a várostól is. Győrben született, itt tanult, majd tanított is egész életében. Testnevelő tanárból lett mesteredző, aki negyvenhat év szünet után nyert újra bajnoki címet az ETO-val 2005-ben.

Klasszisok egész sorát nevelte ki a sportágnak, és ő talált rá a hazai kézilabda egyik legfényesebb csillagára, Görbicz Anitára. Győr városa munkáját Pro Urbe-díjjal ismerte el. Róth Kálmán február 19-én lett 65 éves, a Győr Plusz Média Spíler című podcastjében ebből az alkalomból beszélt pályafutásáról.

„1985-től vagyok az ETO alkalmazottja, és soha nem zavart, hogy a felnőtt csapat kispadján ülök éppen vagy valamelyik utánpótlás csapatot edzem. Az életem része a győri kézilabda, ahogy a város is. Engem minden ide köt, és nagyon jól esett, hogy a klub és a szurkolók is köszöntöttek a születésnapomon.”

A teljes adás visszanézhető itt:

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győri Audi ETO KC | #női kézilabda | #Spíler | #sport |