A remeklő győri sportolókat köszöntötték

Fotó: Vig Norbert
Pécskai István
2022.09.07. 15:33

A világ- és Európa-bajnokságon eredményes győri sportolókat köszöntötték a Városházán. A kajak-kenusok, a tornászok, az úszók és a teniszezők is kiemelkedően szerepeltek az elmúlt időszakban.

Ennek apropóján Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester díjazta a sportolókat.

„Éremeső hullott az elmúlt időszakban a győri sportot illetően. Kimagasló eredmények születtek a világ- és Európa-bajnokságokon, illetve az országos bajnokságokon is. Örülök, hogy a győri sportolók remekül teljesítettek. Elismerésül oklevelet adtunk át nekik, illetve az önkormányzat bizonyos sportágak esetében anyagi juttatást is biztosít a megfelelő eredményekhez. Emellett persze kiemelkedő támogatást adunk a győri egyesületeknek. A Győri Atlétikai Club, a Győri Vízisport Egyesület, a Győri Úszósport Egyesület legjobbjai jártak itt. Nagyon örülök neki, hogy a múlt héten a fiatal korosztályt tudtuk köszönteni ugyanezekből a klubokból, ami mutatja, a jövő is biztató. A sport a folyamatos küzdelemről szól. Ez így van nálunk, az önkormányzat esetében is, hiszen nehéz időket élünk. Koronavírus-járvány volt, most háborús helyzet és energiaválság van, ami begyűrűzik az élet minden területére. Nekünk és a sportolóknak sem egyszerű a helyzetünk. De biztos vagyok benne, túl leszünk a nehézségeken, s a jövőben is nagyszerű eredmények születnek” – jelentette ki Radnóti Ákos.

A világ-, Európa- és olimpiai bajnok Kopasz Bálint évek óta az első számú magyar sportolók közé tartozik. Az idei Eb-n is szenzációsan teljesített, négy aranyérmet gyűjtött be.

Galéria: Vig Norbert

„Egészen mostanáig, az Európa-bajnokságig nagyon keményen dolgoztam, de megérte a befektetett munka. Nem is gondoltam volna, hogy négy aranyérmet tudok szerezni az Eb-n, ráadásul mindet olimpiai számban. Élsportolóként azt tudom mondani magamnak és a fiataloknak is, hogy megéri keményen dolgozni. Jövőre is hasonló évet várok magamtól, hiszen lesz világ- és Európa-bajnokság is, valamint célom, hogy minél jobb időkkel kvalifikáljam magammal a 2024-es olimpiára” – jelentette ki Kopasz Bálint.

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

A Somogyi Elektronic-GYAC férfiszuperliga-teniszcsapata a magyar bajnokságban lett első. Valkusz Máté, Marozsán Fábián, Fajta Péter, Bíró André, Makk Péter, Trapli Szabolcs, Rózsa Gábor, illetve csapatkapitányként Somogyi Zsolt segítette győzelemre a gárdát.

Galéria: Vig Norbert

„A legutóbbi három bajnokságot megnyertük, így Szuperliga-győztesnek mondhatjuk magunkat. Nagyon büszkék vagyunk erre. A csapat összetételét nézve a siker a jövőben is garantált. A Davis-kupa-válogatott tagjai közül hárman Győrben játszanak. Elégedettek vagyunk, de tervben van az is, hogy egy-két fiatal játékost még szerződtetünk – mondta Somogyi Zsolt.

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #híradó | #kajakkenu | #köszöntés | #sport | #tenisz | #torna | #úszás |