A Rapid Bucuresti szurkolói kitakarították a vendégszektort!                                                                                                                          

Győr+ O. Jakócs Péter
2022.12.04. 08:59

Le a kalappal a román Rapid Bucuresti szurkolói előtt, mert nemcsak zászlókat lengetve lelkesen buzdították kedvenceiket szombat este a Győri Audi ETO KC elleni női BL-mérkőzésen, hanem a rangadó végeztével kitakarították maguk után a vendégszektort az Audi Arénában.

E sorok írója számos válogatott-, kupa- és bajnoki mérkőzést fotózott már az Audi Arénában a 2014-es megnyitása óta, de emlékei szerint a Bukarestből érkező háromszáz kézilabda fanatikus volt a leglelkesebb. Vereség ide vagy oda, a színvonalas rangadó lefújás után negyedórával is a román szurkolók olyan elánnal buzdították kedvenceiket, mintha éppen most nyerték volna meg a női kézilabda BL-t.

Az irányukban érzett szimpátia-faktort még magasabbra tudták srófolni azzal, hogy távozáskor összeszedték maguk után a szemetet. Úgy látszik, a katari labdarúgó világbajnokságon a japán szurkolók által mutatott példa is ragadós – nemcsak a használt popcornos papírzacskó és sörös műanyag pohár.

„Jövő héten rajtunk a sor, hogy mi ETO-szurkolók is megmutassuk, hogyan kell Bukarestben szimpatikus és udvarias vendégként viselkedni!”  – írja kollégánk a sok nagy sportcsatát megélt O. Jakócs Péter.

Galéria a mérkőzésről: O. Jakócs Péter