Együttműködés

A Pannonhalmi Bencés Főapátság lett az ETO új szponzora

Fotó: Marcali Gábor
Pulai Sarolta
2021.02.25. 17:53

Partnerkapcsolati megállapodást kötött a Győri Audi ETO KC és a Pannonhalmi Bencés Főapátság. A mai naptól a Vis Vitalis víz lesz a csapat hivatalos vize. A szponzorációról szóló ünnepélyes szerződés aláírásra csütörtökön került sor a Pannonhalmi Bencés Főapátságban.

„A forrás, melyből a VIS VITALIS ásványvíz származik a pannonhalmi Szent Márton hegy mellett található Ravazd községben fakad. Sok hagyomány él a forrásról, többek között IV. Béla a tatárok elöli menekülés során itt pihent meg s ivott a vízből. Ezért hívják a helyiek Béla kútjának is.” – mondta Hortobágyi T. Cirill Pannonhalmi főapát, majd hozzátette: „Nagy öröm, hogy létrejött ez a jó partneri kapcsolat, hiszen a világ legjobb csapatáról van szó. Örülök, hogy ezentúl a mi támogatásunk is segíti a sikerhez az együttest.”

A klub részéről dr. Bartha Csaba elnök, Stine Oftedal és Faluvégi Dorottya játékosok vettek részt az ünnepélyes szerződés kötésen. „A klubnak nagyon fontos, hogy mind a felnőtt, mind pedig az utánpótlás csapataink megfelelő víz pótlást kapjanak. Rengeteg folyadékot fogyasztanak el játékosaink, hiszen a megfelelő fizikai képességhez elengedhetetlen. Nagy öröm, hogy ezentúl hazai, méghozzá egy nagy múltú ásványvíz segíti a csapat munkáját.”– emelte ki dr. Bartha Csaba.


A hivatalos rész után kötetlen beszélgetés vette kezdetét, ahol leginkább a klub terveiről és a kézilabdáról esett szó. A koccintás után pedig a Főapát úr egy sétára invitálta az ETO delegációját és megmutatta nekik az Apátság látványosságait.