A MEFOB tízevezős versenyeit is behúzták az egyetem csapatai

Győr+ Fotó: Facebook/GYAC
2024.05.29. 08:20

A Széchenyi István Egyetem hagyományosan kiemelkedően szerepel a Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokságokon (MEFOB). A rendkívül sikeres győri MEFOB Feszt után a nyerő széria tovább folytatódott, ezúttal a tízevezős versenyek női és férfi számában diadalmaskodtak az intézmény hallgatói.

A Széchenyi István Egyetem május elején adott otthont a magyar egyetemi sport legnagyobb hazai eseményének, a MEFOB Fesztnek, amelyen 21 aranyérmével a legjobb hazai felsőoktatási intézménynek bizonyult. Nem sokkal később a kosárlabda Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokságot is a győri egyetem rendezte, ahol a női csapat ezüstérmet szerzett, míg a férfiak negyedik helyen végeztek.

A széchenyisek egyik sikersportága – méltón a „Győr, a folyók városa” szlogenhez – az evezés, amiben a győri MEFOB Feszten öt számban sem találtak legyőzőre. A Margitsziget melletti budai Duna-ágon május 25-én megrendezett „Hív a Duna” Gróf Széchenyi István Tízevezős Amatőr Regattán és Tízevezős MEFOB-on ismét megvillantották tudásukat a győri hallgatók, hiszen a női és a férfi versenyszámot is megnyerték.

A női csapat tagjai: Fazekas Fanni, Czencz Hanna, Biró Kata, Vaday Katalin, Romsics Lili, Hécz Zsuzsanna, Viandt Léna, Holpert Eszter, Ficsor Noémi. A férfi csapat tagjai: Szigeti Roland, Szőllősi Balázs, Szabó Bence, Amir Shah, Glázer Márió, Pintér Dániel, Tóth Dániel, Józsa Márton, Pető Benedek, Balog Zsombor.

Felkészítőjük dr. Alföldi Zoltán, a Széchenyi István Egyetem oktatója, a Győri Atlétikai Club trénere volt.

Forrás: Széchenyi István Egyetem

Kapcsolódó témák: #evezés | #Széchenyi István Egyetem |