Tokió2020-összefoglaló

A magyaroknak nem indult jól az első nap

Fotó: MTI/Illyés Tibor
Győr+
2021.07.24. 07:50

Az első napon a magyar idő szerint éjjel kezdődött küzdelmekben reggelig Szilágyi Áronon kívül minden magyar versenyző búcsúzott, de Valter Attila még versenyben van a kerékpárosoknál. - írja az m4sport.hu

Az olimpia első napján többnyire papírforma eredményeket értek el a magyar versenyzők, a kardozó Szatmári András kivételével. A 2017-es egyéni világbajnok az első fordulóban búcsúzott, miután 15-12-re kikapott az iráni Ali Pakdamantól.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Szatmárihoz hasonlóan Decsi Tamás is egy meccs után kiesett, első asszójában 15-8-ra kikapott a német Max Hartungtól, így ő sem jutott a legjobb 16 közé.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A cselgáncsozó Csernoviczki Éva első meccsén ipponnal verte az indiai Shushla Likmabamt, így ő bejutott a 16 közé, ott a 2017-ben világbajnok Tonaki Funával végig partiban volt, de a japán a vége felé földre vitte, majd le is szorította őt. Huszonkét másodperc volt hátra, amikor ipponnal befejeződött az ütközet, így a magyar versenyző kiesett.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az 57 kilogrammban szereplő Gálos Roland első mérkőzésén kikapott, így búcsúzott a tokiói olimpia ökölvívóversenyétől, melynek egyetlen magyar indulója volt.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Szintén vereséget szenvedett az áprilisban Európa-bajnok tekvondós Salim Omar, aki 26-13-ra kikapott a férfi 58 kilogrammos kategóriájának nyolcaddöntőjében. A magyar versenyzőt a második helyen kiemelt Vito Dell’Aquilával szemben maradt alul. A magyar tekvondós akkor folytathatja a küzdelmet az esti vigaszágon, ha legyőzője bejut a fináléba.

Az asztaliteniszezőknél a Szudi Ádám, Pergel Szandra duó kikapott a vegyes párosok első fordulójában, így a 16 között fejezte be szereplését. A magyar kettőst a negyedik helyen kiemelt hongkongi Vong Csun-ting és Tu Hoj-kem búcsúztatta.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Mészáros Eszter a 20. helyen zárta a női légpuskások versenyszámát, vagyis nem jutott be a legjobb nyolc lövőt felvonultató döntőbe.

Forrás: m4sport.hu