Labdarúgás

A lengyelek ellen zárja a vb-selejtezőket a magyar válogatott

Fotó: MLSZ.hu
Pécskai István
2021.11.15. 14:00

Szeretne szépen búcsúzni a világbajnoki selejtezősorozattól a magyar labdarúgó-válogatott. A mieink Lengyelországgal találkoznak ma este Varsóban (M4 Sport, 20:45).

Az már korábban eldőlt, hogy a mieinknek, akik legutóbb otthon San Marinót verték 4-0-ra, nincs esélyük kijutni a jövő évi, katari vb-re. Bár a pótselejtezős helyet bebiztosító lengyelek számára van még matematikai sansz a csoportelsőség megszerzésére, ehhez a három pont megszerzése mellett az is kellene, hogy az éllovas Anglia vereséget szenvedjen San Marinótól.

Így gyakorlatilag nincs már tétje a mai mérkőzésnek. Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya ugyanakkor úgy véli, a nemzeti csapat számára nincs olyan találkozó, amely ne lenne fontos.

,,A két csapatnak hasonlóak a szándékai a hétfői meccsel kapcsolatban. Mi minden alkalommal, mikor kimegyünk a pályára, büszkék vagyunk rá, hogy az országot képviseljük, így még akkor is mindent meg kell tennünk a győzelemért, ha a találkozónak nincs valódi tétje. Nem gondolom tehát, hogy Lengyelországnak előnyt jelenthetne, hogy már nincs esélyünk a kvalifikációra” – fogalmazott az olasz szakember.

Lengyelország és Magyarország futballválogatottja eddig kilencszer találkozott egymással. Három lengyel és magyar siker mellett ugyanennyi döntetlen született. A legutóbbi összecsapáson, a márciusi vébéselejtezőn 3-3 lett a végeredmény a Puskás Arénában.