Női kosárlabda

A kupagyőztesen át vezet az út a négy közé

Fotó: DVTK Kosárlabda Facebook
Szigeti Sándor
2022.03.18. 18:37

Most szombaton hazai pályán már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a bajnokságban női kosárlabdázóink számára. Nehezíti a helyzetet, hogy az a Miskolc lesz az ellenfél, amely nem kevés borsot tört az orrunk alá már az idei szezonban.

Az elmúlt hétvégén lezárult a női NBI-es kosárlabda bajnokság alapszakasza, amely a Győr számára nem egészen úgy alakult, ahogy azt a lányok előzetesen eltervezték.

A PEAC Pécs csapata csak egy hajszállal ugyan, de elvitte előlünk az alapszakasz harmadik helyét, így aztán a negyedik UNI Győrnek az ötödik Aluinvent DVTK-val kell megmérkőznie a legjobb négy közé kerülésért a rájátszásban.

Érdekesség, hogy a két együttes tavaly a bronzéremért játszhatott, és akkor mi lehettünk boldogabbak, hiszen a jelentős változásokon átesett győri csapat a szezon végén bajnoki harmadik helyett ünnepelhetett. Idén viszont más a helyzet: Győrben és Miskolcon is DVTK-siker született. A 2. fordulóban a vendég borsodiak 92–78-ra múltak felül bennünket, míg alig egy hete a DVTK pályaválasztása mellett 64–58 lett a vége – emlékeztet rá a klub honlapja.

A DVTK ráadásul a szezon egyik sikercsapata. A Magyar Kupát ugyanis óriási meglepetésre előbb a Szekszárdot, majd a fináléban a bombaerős és favorit Sopront verve hódították el.

Ilyen előzmények után Iványi Dalma a Győr+ Médiának nyilatkozva nem is titkolta: parázs összecsapásra számít:

Megnehezítettük a saját dolgunkat azzal, hogy hagytuk kicsúszni a kezünkből a harmadik helyet, és most egy rendkívül éles negyeddöntő vár ránk. Nagyon keményen dolgoztunk a héten, kijavítottuk azokat a hibákat, amelyek legutóbb előjöttek Miskolcon. Kulcsfontosságú lesz, hogy mennyire leszünk agresszívek védekezésben. Kemények szeretnénk lenni, és mi akarjuk a meccs ritmusát diktálni. A célunk az, hogy mindenképpen beverekedjük magunkat a legjobb négy közé” – fogalmazott az UNI Győr-MÉLY ÚT vezetőedzője.

A negyeddöntős párharc az egyik fél második győzelméig tart. Az első meccs most szombaton, március 19-én, 17 órakor kezdődik a győri egyetemi csarnokban.

A második találkozó március 23-án, 18.30 órakor lesz Miskolcon. Amennyiben nem dől el a csata, március 26-án, 17 órakor kerül sor a harmadik találkozóra Győrben.

Kapcsolódó témák: #Győr | #női kosárlabda | #UNI-Győr MÉLY-ÚT |