A kupa itthon van, Győrben van jó helyen!

P. Csapucha Adrienn Fotó: O. Jakócs Péter
2024.06.04. 13:54

Kedden a Vármegyei Rendezvényközpontban tartotta évadzáró szponzori eseményét a Győri Audi ETO KC. Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője a találkozón úgy fogalmazott: a kupa itthon van, itt van jó helyen Győrben. Megható pillanatokkal zárult az ünnepség, hiszen a klub hivatalosan is elbúcsúztatta a szezon végén távozó játékosait.

Képzeletbeli zöld-fehér köntöst öltött a Mosoni-Duna partján magasodó impozáns épület, ahol a meghívott vendégek a csapat tagjaival közösen a Győri Audi ETO KC hatodik BL-győzelmét ünnepelték.

5 év után hódították el újra a trófeát a lányok, a vasárnapi diadal legemlékezetesebb momentumait egy kisfilm segítségével idézhették fel a szponzori évadzáró résztvevői, majd Endrődi Péter mondott köszönetet.

„Ha hiszünk valamiben, akkor az álmok valóra válnak. Itt van mellettem ez a kupa amire évek óta vártunk. Amikor az ember a világ tetejére ér ne legyen más csak alázatos és büszke, örüljünk annak, amit megnyertünk. Ez a csapat, ez az edző páros és stáb, s mindenki aki hozzájárult a győzelemhez, az vasárnap a világ tetejére állhatott” – kezdte beszédét a Győri ETO Kft. ügyvezetője.

A szakember köszönetet mondott támogatóiknak, hiszen mint mondta: szponzorok nélkül nem érhették volna el a sikereket. „Külön ki kell emelnünk a névadó szponzorainkat, Győr városát és az Audi Hungáriát, sok-sok éves támogatásuk adja a klub stabilitását. Ez az ünneplés és az elköszönések ideje is egyben.

Az elmúlt időszakban vezetőként átélhettem a legnehezebb döntést, a világ legjobb csapatánál szezon közben edzőt kellett cserélni. Isten hozta Győrben Per Johansson vezető-, és Uros Bregar másodedzőt” – tette hozzá Endrődi Péter.

Az elmúlt hetek történéseit felidézve még egy jelentős eseményt is kiemelt az ügyvezető, hiszen a Győri Nemzeti Színház jóvoltából egy meglepetés előadáson vehették részt nemrégiben. „Hatalmas élmény volt, ugyanis nem tudtak róla a kollégáink, a nézőtéren az utánpótlás játékosok és a szurkolóink fogadtak bennünket. Újra megtudtuk, újra átélhettük, hogy milyen az ETO családhoz tartozni, ami olyan erőt ad, amely nincs más klubnál a világon. Köszönjük mindenki munkáját a kupa itthon van, itt van jó helyen!” – zárta köszöntőjét.

Szívmelengető hagyományt folytatva az együttes képviselőitől, a Győri ETO Kézilabda Szurkolói Egyesület elnöke, Menyhárt Ferenc a győztes érmet vehette át a szervezet nevében a rendezvényen.

Különleges módon búcsúztatta a csapat az elköszönő játékosokat, a lányok a pálya egy dedikált darabját vihetik magukkal emlékként.

Az ajándékokat Endrődi Pétertől, Vanyus Attilától és Görbicz Anitától vehették át a kézisek.

A szezon végén elhagyja a klubot Rinka Duijndam, Line Haugsted, de a pályafutását végleg befejező és Görögországban új életet kezdő Yvette Broch is távozik Győrből.

Leveszi a zöld-fehér mezt Ana Gros és Silje Solberg, és a klub saját nevelése, a fantasztikus Szöllősi-Schatzl Nadine is.

Nem csak játékosoktól köszöntek el a csapat tagjai, öt év után ugyanis Budai Nikolett gyógytornász is új kihívások elé néz.

Végül, de nem utolsó sorban egy nagyobb ajándék is előkerült, a személyiségében is káprázatos Stine Oftedaltól vett fájó búcsút az együttes, a norvég kézilabdázó különleges emléktáblát kapott, felidézve azt, hogy 291 meccsen 1121 gólt lőtt győri színekben.

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka