Völgyi Dániel a 9 évvel ezelőtti ETO-sikerről:

,,A kezemen lévő tetoválás őrzi a bajnoki cím emlékét”

Völgyi Dániel (jobbra) ünnepli a Fradi ellen szerzett gólját
Pécskai István
2022.05.12. 12:01

Napra pontosan kilenc esztendővel ezelőtt szerezte meg fennállása negyedik élvonalbeli bajnoki címét a Győri ETO FC labdarúgócsapata. A ma már ETO FC Győr néven szereplő gárda a 2012-13-as idényben 30 év után diadalmaskodott az NB I-ben. Az aranyérmet a Ferencváros legyőzésével (1-0) biztosította be az együttes. A mindent eldöntő találatot Völgyi Dániel jegyezte tizenegyesből.

,,Életem egyik legszebb napja volt. A szurkolóink duplán örülhettek, hiszen az Audi ETO női kézilabdacsapata akkor nyerte meg az első Bajnokok Ligája-címét. Nagyon boldogok voltunk, emlékszem, a lányokkal közösen ünnepeltünk. Noha nem rajongok a tetkókért, a diadalunkkal kapcsolatban kivételt tettem. A kezemen lévő tetoválás őrzi a bajnoki cím emlékét – nyilatkozta Völgyi Dániel a Győr+ Médiának.

A balhátvéd pályafutása legfontosabb találatát jegyezte a Fradi elleni találkozón.

,,A mérkőzést megelőző időszakban több csapattársam is büntetőt rontott, így én kaptam meg a lehetőséget a Ferencváros ellen, hogy elvégezzem a tizenegyest. Elképesztően boldog voltam, hogy sikerült értékesítenem. Nem sokkal később egyébként piros lapot kaptam, majd még egy játékosunkat, Marek Strestíket is kiállították a meccsen. Még inkább értékessé tette a győzelmet, hogy emberhátrányban sikerült megtartanunk az előnyünket. Mindenki hihetetlenül nagy munkát végzett, az egész szezon során kiemelkedően teljesítettünk. Ezt igazolja, hogy három fordulóval a szezon vége előtt megszereztük a bajnoki címet” – jegyezte meg a focista.

Idézzük fel a teltházas, végletekig kiélezett mérkőzést, a közös ünneplést és a teljes győri eufória pillanatait a MLSZ TV összefoglalójával!

A meccs jegyzőkönyve:

Győri ETO FC–Ferencváros 1-0

Győr, ETO Park, 13 700 néző. Vezette: Farkas Á.

Győr: Sztevanovics (Molnár P., 45.) – Svec, Takács Á., Lipták, Völgyi – Kronaveter (45., Andrics), Kamber, Pátkai – Trajkovics (65., Dinjar), Strestík, Varga R.

Vezetőedző: Pintér Attila

Ferencváros: Jova – Somália, Gyömbér, Besic, Bönig (56., Sváb) – Alempijevics, Csukics, Leonardo (82., Ionescu), Józsi, Martinus (63., Perics) – Böde

Vezetőedző: Ricardo Moniz

Gól: Völgyi (60.)

Kiállítva: Völgyi (62.), Strestík (79.) illetve Alempijevics (59.)

Kapcsolódó témák: #bajnok | #ETO | #labdarúgás |