A győriek is büszkék lehetnek a speciális olimpikonjainkra

Pécskai István Fotó: Special Olympics Hungary/Facebook
2023.07.03. 14:13

Fantasztikus sikereket értek el a magyar sportolók a berlini speciális olimpián, amelyet az értelmi, illetve testi fogyatékossággal élők számára rendeztek. Honfitársaink 32 arany-, 26 ezüst- és 16 bronzéremmel térhettek haza az eseményről.

Auer Károly, a Győr-Moson-Sopron vármegyei Kézilabda-szövetség elnökeként utazott el a magyar csapattal Németországba, ahol férfi kézilabdázóink ezüstérmet szereztek. Külön öröm, hogy két győri játékos, Király Arnold és Kerényi Dániel is a nem mindennapi siker részese lehetett.

,,Nagyon büszke vagyok a győri játékosokra és persze az összes többi honfitárs sportolóra, aki részt vett az eseményen. Jó érzés volt magyarnak lenni Berlinben. Hozzáteszem, nemcsak mi, hanem a többi nemzet képviselői is elismeréssel beszéltek a mieinkről. Azt is érdemes kiemelni, hogy több illusztris vendég ott ült a lelátón, például Märcz Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó is megtisztelte jelenlétével az eseményt. Mindannyian úgy gondoljuk, az a feladatunk, hogy továbbra is komolyan vegyük, és segítsük azokat a sportolókat, akiknek hátrányból kell indulniuk. A versenyeken újfent bizonyították, megérdemlik a támogatást. Úgy érzem, az elmúlt időszakban végre elindult valami, kötelességünk ezt folytatni” – árulta el Auer Károly.

A vármegyei kézilabda-szövetség elnöke elmondta, a kézisek mellett a magyar teniszezők és a kosárlabdázók is kiemelten teljesítettek, utóbbiak szintén győriekkel lettek érmesek.

,,Minden sportágban fantasztikusan szerepeltek a mieink. Hozzá kell tenni, hogy a körülmények kifogástalanok voltak. A németek kitettek magukért, első osztályúan megszervezték az eseményt. Remekül éreztük magunkat, életre szóló élményekkel tértünk haza” – tette hozzá Auer Károly.

Kapcsolódó témák: #olimpia | #Speciális Olimpia |