Győri kosarasokkal nyert bronzérmet a válogatott a speciális olimpián

Pécskai István Fotó: gyorikosar.hu
2023.06.30. 10:26

Hatalmas magyar siker a Berlinben rendezett speciális olimpián! A kosárlabda-válogatottunk győri játékosokkal a fedélzeten nyert bronzérmet az ötkarikás viadalon. A nemzeti csapatban Hima Diána és Serbán Dóra speciális, Pozsgai Dóra pedig partnerjátékosként remekelt az UNI Győr színeit képviselve.

,,Ez volt az első ilyen nagy esemény, amelyen részt vehettem. Hatalmas élményt jelentett. A sikerünk annak is köszönhető, hogy a torna előtt sok összetartásunk volt. Elég hamar összeállt a csapat, jól megértettük egymást a pályán és azon kívül is. Ha valamilyen probléma adódott, azt is mindig meg tudtuk beszélni – értékelte a sikert Pozsgai Dóra.

Galambos Zsolt, a speciális kosárlabda-szövetség szakágvezetője elmondta, a csapat történetében ez minden idők legjobb eredménye.

,,Néhány évvel ezelőtt még a negyedik divízióban szerepeltünk, aztán sikerült feljebb lépni a harmadikba, majd pedig a másodikban is megmérettük magunkat. Most a legjobbak között játszott a csapat. A lányok megugrották a lécet, fantasztikusan kosárlabdáztak, nagyon büszkék vagyunk rájuk. Küzdöttek egymásért, kiemelkedő csapategységről tettek tanúbizonyságot. Fontos megjegyezni, hogy nemcsak a pályán, hanem azon kívül is megtalálták az összhangot egymással, mindenki oroszlánként harcolt a másikért és persze a győzelemért” – nyilatkozta Galambos Zsolt a Győr+ Médiának.

A magyar csapat kiemelkedő teljesítménye a többi válogatott érdeklődését is felkeltette. Sokan kezdtek el szurkolni a mieinknek.

,,Az amerikaiak egyik képviselője elmondta, annyira tetszett neki a játékunk, hogy rendre kihagyta az ebédszünetet, mert nem akart lemaradni egyik mérkőzésünkről sem. Természetesen ezek a dicséretek nagyon jólesnek nekünk. Az a feladatunk, hogy a csapatban továbbiakban is meglegyen a tűz, motiváltak maradjanak a lányok. Ez még csak az út kezdete. Komoly nemzetközi versenyek várnak ránk, jövőre Körmenden lesz rangos viadal, négy múlva pedig Ausztráliában kerül sor az olimpiára – tette hozzá Galambos Zsolt.

Kapcsolódó témák: #kosárlabda | #olimpia | #UNI Győr |