A győri kupadöntőért száll harcba a SERCO-UNI

Győr+ Fotó: gyorikosar.hu/Vörös Dávid
2024.02.28. 13:17

Ma este 18 órakor a SERCO UNI Győr női kosárlabda-csapata az ELTE-BEAC csapatát fogadja a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A párharc győztese jut be a négyes döntőbe, melyet március 16-án és 17-én Győrben rendeznek.

A BEAC elleni összesített mérleget tekintve nagy fölényben vannak a mieink: a 34 bajnokiból 30-at megnyertek, emellett van még egy Magyar Kupa-sikerük is a BEAC ellen, remélhetőleg ma este meglesz a második is!

A szezon során a bajnokságban mindkét meccset a Győr nyerte: a 2. fordulóban hazai pályán 99–75-re,  bő egy hónapja a fővárosban 87–54-re győzött a SERCO. Az első találkozón szoros első félidő után – 46–43 volt az állás két negyed után – a másodikban felőrölték a BEAC ellenállását, a legeredményesebbb játékos Destiny Slocum volt, 19 ponttal.

Az idegenbeli találkozón pont fordítva volt, ott húsz perc alatt lerendezték Cziczás László tanítványai a mérkőzést: már 53–26-ra is vezettek, a második játékrész kiegyenlítettebb volt. Ezen az összecsapáson Dombai Réka dobta a legtöbb pontot, 16-ot.

Cziczás László vezetőedző így várja a találkozót:Két nagyon fontos találkozó vár ránk a héten, egyen pedig túl vagyunk. Mindenféleképpen a cél a bejutás a hazai rendezésű kupadöntőbe, melyre igyekeztünk pluszregenerációt adni a játékosoknak. Minden információval ellátjuk a lányokat a következő edzéseken, hogy felkészültek legyenek a kupameccsre. Egy pillanatra sem szabad lebecsülni az ellenfelet, maximális erőbedobással küzdünk ellenünk, majd utána készülünk a TFSE-MTK ellen, aminek nagy tétje lesz, mert szeretnénk azt az egy győzelmet még megszerezni, ami az alapszakasz második helyéhez kell.

Forrás: gyorikosar.hu

Kapcsolódó témák: #Győr | #Magyar Kupa | #női kosárlabda |