A Győr Pluszos kitűző remek valuta

Fotó: Győr+
Nagy Roland
2021.07.27. 10:24

Többször írtam már arról, hogy az olimpián vannak olyan kiemelt sportesemények, sportágak, amelyeknél a bejutáshoz az újságírók mindenre is jó akkreditációs kártyája sem elég. Ilyen az atlétika, a torna, a kosárlabda és a kézilabda döntők mellett az úszás. Az úszást lehetetlen küldetésként könyveltem el, hiszen mindenki lecsap rögtön a belépőkre, kevés magyar újságírónak jut.

A kötelező Covid-teszt miatt korán érkeztem kedd reggel a sajtóközpontba, így az “egy újabb próbát megér” alapon a jegyek felett rendelkező pult személyzete felé vettem az irányt, ahol meglepetésemre senki sem volt. Egy koreai fotóssal vártunk ketten percekig, és nézegettük azt a csengőt amilyenhez hasonlók a hotel recepciókon vannak. Az az ütögetős fajta.

Gondoltam, ha én kezdem el ezt csapkodni, biztos, hogy nem megyek úszásra, lehet, hogy valakit a reggelijében zavarok meg, vagy ne adj Isten, felébresztek. Üsse csak a csengőt a koreai fickó. Intettem, hogy kedves barátom, tiéd a lehetőség.

A jelzésre egy ajtón egy ősz hajú hölgy lépett be, és rögtön azzal kezdte, hogy nyugalom, nem kell ennyit zajongani. Széttárt karokkal mutatom, hogy én szóltam, de hát ő nem hallgat rám.

Sorra kerülök és bedobva a kedvességet, jómodort, mosolyt, elkezdem az érvelést, egyben védőbeszédemet:
– Nagyon szeretnék egy jegyet a szerdai úszó döntőkre. Tudja, amióta itt vagyok még nem jutottam be a versenyekre.
Aztán folytatom az adu ásszal:
Az én városomból sok úszó van itt Tokióban, ha nem segít egyiküket se látom versenyezni, de világcsúcsot se látok holnap.
– Milák is a Te városodból van?
– Ööö, igen, hát persze, hogy onnan.
– És Katinka is?
– Természetesen ő is. Tudja van ott valami a levegőben, csak úgy nőnek ki a sztárok. Zsu, Dalma, Szebi, Maxim.. Milák és Katka, elképesztő az a hely.

Itt már persze nevet ő is, én pedig hálából -mivel tele a kártyája nyakbaakasztója jelvényekkel – adok neki egy Győr Pluszos kitűzőt, majd magyarul megjegyzem, ahogy Kevin McAllister a Reszkessetek betörőkben:

– Van ott még, ahonnan ez jött! Remelem jegy is akad még.

Most már jöhetnek a holnapi döntők, reméljük, magyar sikerekkel.

Kapcsolódó témák: #Tokió2020 | #Tokióból jelentjük |